Slik fjerner fargeskjær i Photoshop

Slik fjerner fargeskjær i Photoshop


Fargefotografering er ikke en presis vitenskap og noen ganger til og med riktig eksponerte bilder utvikle et fargeskifte på grunn av gammel film, feil saksbehandlingstid eller feil kamerainnstillinger. Noen filmer selv produsere en svak farge skift (Kodachrome og Agfachrome kommer til hjernen) som ofte forbedre et bilde, men kan endres hvis ønskelig. Nå som vi lever i en digital tidsalder, har fargekorrigering blitt gjort mange ganger enklere ved å utvikle en kraftig fotografiske programvare som kalles Photoshop.

Bruksanvisning

Fjerne Color

1 Skanne bildet og lagre bildet i filen du ønsker.

2 Åpne Photoshop programmet til hovedsiden og deretter åpne filen for fotografisk bilde.

3 Klikk på Forbedre overskriften på toppen pf hovedsiden. En rullegardinmeny vises nå.

4 Klikk på Auto Color Correction og programmet vil automatisk gjøre en fargekorreksjon basert på standardverdier for himmel, vann og jord. Hvis denne korreksjonen er akseptabelt å gå videre og lagre filen. Hvis ikke fortsetter du til neste trinn.

5 Backstep til det opprinnelige bildet. Photoshop har en backstep ikon som ligner en buet pil. Eller du kan trykke på Ctrl og Z på samme tid, og maskinen vil automatisk snu seg til den siste innstillingen.

6 I "Forbedre" nedtrekksmenyen flytte markøren til "Juster lysstyrke / kontrast" overskriften. Det vil automatisk åpne en annen liten boks med to valg. Klikk på "Levels".

7 Søk i Levels dialogboksen før du overskriften heter "kanaler". Dette bør være på toppen av boksen med bokstavene RGB vises i et lite skjema boks.

8 Klikk på den lille svarte pilen og en annen Dropbox vil dukke opp med fire valg, RGB, rød grønn og blå. Velg en av de tre fargene, rød, blå eller grønn, avhengig av ditt behov. Når du gjør det, bør en ny graf vises midt i dialogboksen.

9 Justere senterglideren som er under grafen til du får kvitt den fargeskjær. Du kan prøve alle tre farger hvis du ikke er sikker på hvilken innstilling er best; bare trykke den svarte pilen for å få opp menyen og velg deretter din neste farge. Denne metoden fungerer godt for å få overskudd blå fra himmelen og ekstra grønne fra vegetasjonen. Den kan også brukes til å legge farge.

10 Velg endelige justeringen og deretter trykke OK-knappen, som er plassert i øvre høyre hjørne av dialogboksen.

11 Lagre bildet i den aktuelle filen.

Hint

  • Advanced Photoshop programmer har en funksjon kalt "kurver", som også kan brukes til å fjerne et fargeskjær.
  • Det finnes andre steder i Enhance-menyen der fargekorrigering kan gjøres.
  • De samme "Levels" dialogboksen kan finnes i "Layers" rullegardinmenyen under "New Adjustment Layer".
  • Noen ganger konvertere et fargebilde til svart-hvitt kan være å foretrekke å fjerne et fargeskjær.
  • Alltid sikkerhetskopiere filene dine.