Slik fjerner HDD fra en bærbar datamaskin

Slik fjerner HDD fra en bærbar datamaskin


Harddisken (HDD) i de fleste bærbare datamaskiner er en av de få komponentene som er lett fjernet og erstattet av forbrukeren. Harddisken er sikret på plass av en liten plastdeksel holdes av en eller flere skruer. Når du har funnet den harddisken og dekselet på din maskin, vil oppgaven med å fjerne harddisken fra stasjonen bare ta noen få minutter av gangen.

Bruksanvisning

1 Avslutt operativsystemet og slå av maskinen. Trekk ut strømkilden fra maskinen. Ta ut batteriet fra den bærbare datamaskinen.

2 Finn harddisken rommet på den bærbare. Om nødvendig, ta kontakt med brukerveiledning for å finne harddiskbrønnen.

3 Un-skru til skruene som holder dekselet bay rommet på plass. På noen bærbare datamaskiner, vil dette være en enkelt skrue; på andre, kan det være to eller flere.

4 Fjern dekselet fra bukta ved å trykke dekselet i retningen pilene på dekselet. I noen tilfeller vil dette være alt som er nødvendig for å fjerne harddisken som harddisk caddy er festet til dekselet. På noen bærbare datamaskiner, vil lokket løfter fra fjorden, mye som batteridekselet på et TV-fjernkontrollen.

5 Dra tappen festet til harddisken for å koble fra stasjonen og caddie fra bukta hvis stasjonen ikke var koblet til dekselet.

Hint

  • Hvis du bytter ut harddisken i den bærbare datamaskinen, må du kanskje fjerne den gamle stasjonen fra caddy og sett den nye i stedet.
  • De fleste laptop-stasjoner er utskiftbare i størrelse. En 2 1/2-tommers stasjon fra en modell vil vanligvis passe caddy av en annen type datamaskin.