Slik fjerner malware fra en bærbar PC

Ondsinnet programvare, også kjent som malware, er et begrep som beskriver programmer som er opprettet for å gjøre noen form for skade på din bærbare datamaskin. Hvorvidt dette skade innebærer å stjele dine filer og personlige opplysninger, sletter den bærbare harddisken eller spionere på hva du skriver, er malware ikke en god ting å ha på datamaskinen din. Heldigvis, med hjelp av gratis antimalware programvare, kan du fjerne malware fra din laptop, og gjøre det trygt å bruke på nytt.

Bruksanvisning

1 Start datamaskinen på nytt, trykke på "F8" tasten flere ganger som maskinen starter opp. Velg "Sikkermodus med nettverk" fra menyen. Dette vil starte datamaskinen i sikkermodus, noe som gjør det lettere å fjerne malware fra datamaskinen.

2 Åpne en nettleser og laste ned en antimalware program fra Internett, for eksempel Spybot Search & Destroy, Malwarebytes eller Microsofts verktøy for fjerning av skadelig programvare (se Ressurser). Alle disse verktøyene er tilgjengelig gratis for personlig og hjemmebruk.

3 Åpne installasjonsfilen du lastet ned for å installere antimalware programvare på maskinen din. Når programvaren er installert, starter du den via snarveien på skrivebordet.

4 Bruk "Update" på programvaren for å laste ned den nyeste sett av malware definisjoner. Når programvaren er oppdatert, kan du bruke "Scan" for å skanne datamaskinen for malware.

5 Bruk "Fjern" eller "Delete" for å slette all malware som blir funnet på datamaskinen. Når programvaren er fjernet, starter du datamaskinen og la den starte opp som normalt.