Slik fjerner Metallic Sound Med Audacity

Slik fjerner Metallic Sound Med Audacity


Audacity er et gratis, åpen kildekode lydopptak og redigering program. Hvis du har et lydopptak som inneholder en metallisk lyd som du ønsker å fjerne, kan du bruke Audacity er "utjevnings" effekter verktøy for å redusere frekvensområdet hvor den metalliske lyden fungerer. Ved å redusere frekvensen forbundet med den metalliske lyden, kan du eliminere eller vesentlig redusere din oppfatning av den lyden. Metall lyder som vanligvis forekommer i området fra 7 til 9 kilohertz kilohertz. Hyppigheten av en skimrende hi-hat cymbal, for eksempel, er rundt 7,5 kilohertz.

Bruksanvisning

1 Klikk på "File" i menyen. Velg "Open." Bla til katalogen som er plasseringen av lydfilen du vil redigere. Klikk på filen for å velge den. Klikk "Open" for å laste det inn Audacity.

2 Klikk på "Play" -knappen for å lytte til lyden bølgen for å lokalisere den delen av bølgen som inneholder metallisk lyd du ønsker å bli kvitt. Klikk på "Stop" når du finner den delen av lyden du vil redigere.

3 Klikk og hold venstre museknapp, og dra den over den delen av bølgen som inneholder metallisk lyd du vil fjerne. Dette bør markere den delen av audio bølge du vil fjerne.

4 Klikk for å åpne "Edit" -menyen. Velg "utjevning." Utjevnings dialogboksen åpnes.

5 Dobbeltklikk på et område rundt 8000 Hz preg på den lilla utjevnings spekteret linje. Dette vil plassere en tomt merke på linjen.

6 Dobbeltklikk rundt 7000 Hz preg på utjevningslinje for å sette inn en annen tomt mark. Sett inn en annen tomt mark rundt 9000 Hz mark. Du skal nå ha totalt tre tomt merker på utjevningslinje.

7 Klikk og hold på 8000 Hz tomten mark. Dra mark ned til -24 dB nivå. Utjevnings linje skal nå se ut som en flat linje med en stor dukkert nær slutten.

8 Klikk på "Preview" for å vurdere hvor mye du har redusert metallisk lyd.

9 Dra den nederste tomten merket litt til venstre hvis du fortsatt kan høre en høyfrekvent sus av metallisk lyd. Dra dette merket litt til høyre hvis du fortsatt kan høre en kjedelig, lav-pitched sus av metallisk lyd. Klikk "Preview" igjen for å gjennomgå resultatene. Gjenta om nødvendig. Lek litt med innstillingen av bunnen tomten mark til du føler at du har isolert frekvensen for denne spesielle metallisk lyd. Du vet du har isolert frekvensen når du ikke lenger høre den metalliske lyden, eller det er veldig svak.

10 Dra øverst til venstre plott merke litt til høyre og øverst til høyre tomten merke litt til venstre for å begrense feltet utjevning, hvis du ønsker det. Klikk "Preview" for å høre resultatene. Juster om nødvendig.

11 Klikk "OK" for å lagre equalizer-innstillinger.

Hint

  • Alternativt kan du også bruke FFT filter i stedet for utjevningen verktøy for å redusere hyppigheten av den metalliske lyden.