Slik fjerner spill fra Windows-systemer med en Group Policy

Slik fjerner spill fra Windows-systemer med en Group Policy


I en virksomhet som kjører Windows på sine arbeidsstasjoner, kan innebygde spill som kabal være en stor kilde til tapt produktivitet. Men business-orientert versjoner av Windows inneholder en funksjon kalt Group Policy Editor, som lar systemansvarlige til å gjøre endringer som påvirker alle brukere, for eksempel deaktivere tilgang til spill. Bruk Group Policy Editor for å fjerne muligheten til å få tilgang til spill på Windows-baserte systemer.

Bruksanvisning

1 Trykk Windows-logoen og "R" -tastene samtidig for å vise "Kjør" i dialogboksen. Skriv "gpedit.msc" uten anførselstegn i boksen og trykk "Enter". Group Policy Editor vises.

2 Klikk på plusstegnet eller pilen ved siden av "Administrative maler" -mappen under "User Configuration", deretter "System" mappen.

3 Dobbeltklikk på "Kjør ikke spesifisert Windows-programmer" på høyre side av skjermen.

4 Klikk alternativknappen "Enabled", klikk på "Show" -knappen.

5 Klikk på "Legg til" -knappen, eller klikk på tekstboksen under "verdi." Skriv inn filnavnet for hvert spill som du ønsker å hindre tilgang til, slik at hvert spill har sin egen tekstboks. Se "Tips" for å lære hvordan du finner filnavnet for et spill.

6 Klikk "OK" i hvert vindu og lukk Group Policy Editor, og start Windows for å lagre endringene.

Hint

  • For å finne filen navnet på et spill som du ønsker å hindre tilgang til, finner du det på Start-menyen, høyreklikk det, og klikk "Egenskaper". Navnet på filen vises på slutten av "Target" boksen.