Slik fjerner vertikale linjer fra høyre side av en dataskjerm

Slik fjerner vertikale linjer fra høyre side av en dataskjerm


De pesky fargede vertikale linjer som dukker opp på hver side av en dataskjerm er vanligvis forårsaket av en dårlig forbindelse. Forbindelsen ofte kan festes med moderate justeringer av kabelen og porter. Imidlertid kan problemet må byttes kabelen eller det kan være en indikasjon på ventende maskinvarefeil. Linjer som vises på høyre side og venstre side av en dataskjerm er forårsaket av de samme problemene.

Bruksanvisning

Slik fjerner Vertikale linjer fra en dataskjerm

1 Jiggle, rette og stramme kabelen på monitoren og datamaskin tilkoblinger: dette vil løse et problem hvis det er forårsaket av en løs tilkobling.

2 Kjør Windows Update og installere de nyeste skjermkortdriverne. Hvis problemet forsvinner, det var et driverproblem.

3 Koble kabelen fra skjermen og datamaskinen.

4 Inspiser begge ender av kabelen for bøyde eller ødelagte pinner. Rett ut de bøyde pinner med en liten flat skrujern. Bytt kabelen om pinnene er brutt.

5 Trekk kabelen rett og løse eventuelle kurver i kabelen ved å bøye det rett.

6 Koble kabelen til datamaskinen og skjermen. Hvis problemet forsvinner, vil det trolig tilbake i fremtiden, og indikerer en slitt kabel.

7 Erstatte den kabel med en annen kabel av samme type. Hvis problemet forsvinner ved å erstatte eller endre kabelen, det ble forårsaket av en defekt kabel.

8 Bruk en annen tilkobling kabeltype hvis skjermen og datamaskinen dele en annen felles tilkoblingstype. Noen skjermkort omfatte mer enn én av en enkelt tilkobling type - bruke den andre porten hvis mulig. Skjermkabelen typer: VGA, DVI, Displayport, HDMI og Thunderbolt. Problemer forårsaket av dårlige porter vil bli løst ved å bytte porten.

9 Koble kabelen til en annen skjerm og datamaskinen i spørsmålet. Hvis linjene fremdeles dukker opp, er det et problem med skjermkortet, og det må byttes ut for å kvitte seg med visningsfeil.

10 Koble skjermen i spørsmålet til en annen datamaskin ved hjelp av samme kabel. Hvis linjene fremdeles dukker opp, er det et problem med skjermen, og det må byttes ut for å bli kvitt de vertikale linjene.

Hint

  • Prosessen i denne artikkelen fungerer for hvilken som helst datamaskin ved hjelp av en ekstra monitor. Vertikale linjer er en større og mer vanskelig problem å løse på bærbare datamaskiner og alt-i-ett-maskiner. De vertikale linjene er en indikasjon på en dårlig forbindelse. Justering eller erstatte den forbindelse krever demontering av laptop eller alt-i-ett tilfelle, som varierer i prosedyren på alle forskjellige bærbare datamaskiner og alt-i-ett-maskiner. En profesjonell datamaskin reparasjon butikken kan håndtere erstatte eller reparere tilkoblingen.
  • Rette kontaktpinnene og kabel medfører en risiko for å bryte kabelen. Imidlertid er kabelen stort sett fordelt allikevel ved å la tappene og kabel bøyd til det punktet at de produserer en visningsfeil.