Slik fjerner vokal fra M4A på en iMac

Slik fjerner vokal fra M4A på en iMac


Apple Lossless lydformat, identifisert ved M4A filtypen, er en av flere lydfilformater innfødte til Apples OS X. Ved hjelp av en gratis lyd redigering program som heter Audacity, er det mulig å fjerne vokalsporet fra en sang under visse forutsetninger . Men Audacity kan ikke lese M4A-filer, som betyr at de må konverteres til WAV eller MP3-filer før vokalen kan bli fjernet. Vocal fjerning er en enkel, men iboende upresise, prosess.

Bruksanvisning

Konverter M4A til WAV eller MP3

1 Åpne M4A-fil med iTunes. Høyreklikk på filen og velg "iTunes" fra "Åpne med" sub-menyen. ITunes lanserer og legger til filen sitt bibliotek.

2 Åpne "iTunes" -menyen og velg "Preferences." Dialogen ITunes preferanser vises.

3 Klikk på "General" fanen i dialogboksen preferanser.

4 Klikk på "Import Settings" -knappen i "Generelt" skjerm. En popup vises.

5 Velg "WAV Encoder" eller "MP3 Encoder" fra rullegardinmenyen "Import Bruke", avhengig av filtype du ønsker å bruke. WAV vil resultere i et større fil med bedre lydkvalitet; MP3 vil resultere i en mindre fil med noe redusert lydkvalitet. Audacity fungerer med begge typer. Klikk "OK" i popup Når du har valgt og lukke dialogboksen preferanser.

6 Klikk på navnet på filen som skal konverteres i iTunes-biblioteket for å markere det.

7 Åpne "Advanced" -menyen og velg "Lag WAV Version" eller "Lag MP3-versjon", avhengig av valget du gjorde i trinn fem. ITunes oppretter en kopi av filen i det valgte formatet og plasserer det under den opprinnelige i biblioteket.

8 Høyreklikk på den nye versjonen og velg "Vis i Finder." Et Finder-vindu vises med den nye versjonen av filen markert.

Fjern Vokal Bruke Audacity

9 Start Audacity. Audacity grensesnitt vises.

10 Dra og slipp filen markert i Finder-vinduet til Audacity er redigeringsområdet. Audacity laster ned filen på et stereospor og viser sin bølgeform.

11 Klikk på trekanten i sporets infofeltet for å avsløre sporets valgmenyen. Velg "Split Stereo Track." Audacity deler stereo sporets venstre og høyre side i separate monospor.

12 Fremhev ett av sporene ved å klikke hvor som helst i sitt spor spissen.

1. 3 Åpne "Effect" -menyen og velg "Inverter" kommandoen. Den markerte sporet bølgeform er snudd, blir et speilbilde av seg selv. I denne konfigurasjonen, vil alle lyder som deles av sporene bli brakt til taushet. Fordi vokalsporet er vanligvis panorert til midten av miksen, er det like delt mellom begge stereokanalene. Invertere bølgeform av en kanal resultatene i fase kansellering, som demper lyden deles mellom dem.

14 Klikk på "Play" -knappen. Hvis vokalen er panorert til midten av miksen, vil de bli kansellert ut på avspilling. Dessverre, delt all annen lyd mellom de to kanalene vil også bli kansellert. Dette vil ofte inkludere bass og trommer, men bakgrunnen instrumentering vil ofte overleve denne prosessen, noe som resulterer i en mer eller mindre brukbare spor uten vokal.