Slik formaterer du en harddisk for å få Vista Tilbake

Hvis du ønsker å få Windows Vista tilbake etter å ha installert en nyere versjon av operativsystemet fra Microsoft Corporation, må du først formatere harddisken før du installerer programmet. Når du formaterer en partisjon på harddisken, sletter Windows alle filer på den, inkludert alle filer fra den nyere versjonen av Windows, for å unngå eventuelle kompatibilitetsproblemer når nedgradering til en eldre versjon. Du kan formatere en partisjon på harddisken og installere Windows Vista ved hjelp av installasjons DVD Windows Vista.

Bruksanvisning

1 Plasser installasjon DVD Windows Vista i datamaskinens DVD-stasjon og oppstart av datamaskinen. Hvis du er logget på Windows, klikk på Start-knappen i Windows og velg "Start på nytt."

2 Trykk på en tast på tastaturet når datamaskinen spør om du ønsker å starte fra DVD.

3 Klikk på "Installer nå" -knappen. Skriv inn Windows Vista lisensnøkkelen i feltet og klikk på "Next". Windows Vista lisensnøkkel er en rekke tall og bokstaver som du finner på et klistremerke på baksiden eller inne i saken som inneholder installasjonen DVD Windows Vista.

4 Les Windows Vista lisensvilkårene, og hvis du er enig med dem, klikk på "Jeg godtar lisensvilkårene." Deretter velger du "Egendefinert (avansert)».

5 Klikk på "Stasjonsalternativer (avansert)». Deretter klikker du på partisjonen som inneholder den nyere versjonen av Windows, og klikk på "Format". Vanligvis partisjonen som inneholder Windows-installasjonen er "C:" partisjon. Ved å klikke på "Format", programmet vil slette alle filer fra den partisjonen. Sørg for å ha tatt sikkerhetskopi av alle viktige filer før du klikker på den knappen.

6 Klikk på "Next". Windows Vista Installasjonsprogrammet vil nå installere operativsystemet på datamaskinen, som skal ta mindre enn 30 minutter. Datamaskinen kan starte på nytt et par ganger i løpet av denne prosessen.

Hint

  • Alltid sikkerhetskopiere alle viktige filer før du formaterer en harddisk partisjon.