Slik formaterer du en plate på en Mac

Slik formaterer du en plate på en Mac


Hvis du har en overskrivbar plate som du formatert for bruk i en PC, og du vil nå bruke den på en Mac, har Mac OS X systemprogramvare et innebygd verktøy for raskt å håndtere oppgaven. Søknaden Disk Utility er et hendig verktøy som formaterer plater og feilsøker problemer med harddisker eller volumer. Den reformatering prosessen formaterer disken og sletter alle data på disken. Avhengig av nivået av sikkerhet du ønsker, tar prosessen flere omganger for å tørke den ren.

Bruksanvisning

1 Sett inn platen i den optiske stasjonen.

2 Velg "Go" fra Apple "Finder" menyen. Rull til "Verktøy" og finne programmet Diskverktøy i mappen. Dobbeltklikk for å starte verktøyet.

3 Marker platen eller stasjonen du vil formatere eller slette fra den venstre delen av Diskverktøy-vinduet. Klikk på "Slett" fanen. Klikk på "Volume Format" pull-down menyen og velg "Mac OS Extended (journalført)." Navn platen.

4 Endre sikkerhetsalternativer for å slette dataene. Jo større antall passerer du velger, jo vanskeligere vil det være for en hacker å hente data utenfor platen. Svare på dialogboksen som ber deg bekrefte om du vil slette innholdet på platen. Klikk "Slett" igjen for å slette innholdet på platen.

Hint

  • Diskverktøy utfører andre plate relaterte administrative funksjoner, som for eksempel montering og demontering plater; brenne data til plater; verifisere integriteten til en disk og reparere den hvis den er skadet; kopierer en plate; og legge til eller endre partisjoner.
  • Du vil miste alle data på disken som du formaterer i Diskverktøy. Sørg for at du har gjort sikkerhetskopier av alle data du ikke ønsker å miste.