Slik formaterer du en Sata HD Uten Floppy

Slik formaterer du en Sata HD Uten Floppy


Interne og eksterne harddisker med SATA-kontakter (Serial Advanced Technology Attachment) kan brukes med PC og Mac-maskiner. Du må først formatere en SATA-harddisk (HD) for å gjøre den kompatibel med operativsystemet Windows eller Mac OS X. Prosedyren er enkel og krever ingen spesielle programmer som begge operativsystemene allerede har dem bygget i. Formatere en SATA HD vil ikke skade operativsystemet på en datamaskin på noen måte.

Bruksanvisning

Formatere en SATA HD på en Mac

1 Dobbeltklikk på Disk Utility programmet som er inne i "Utilities" -mappen inne i "Applications" -mappen.

2 Klikk en gang på ikonet for SATA HD som enten har blitt installert på innsiden av Mac eller festet til en port på Mac - ikonet er i venstre kolonne på Disk Utility programmet hovedskjermbildet.

3 Klikk på "Slett" fanen på toppen av Disk Utility programmet hovedskjermbildet.

4 Navn SATA HD i "Navn" -kolonnen i midten av vinduet. Velg "Mac Extended (HFS +) fra" Format "drop down menyen.

5 Klikk på "Slett" -knappen nederst til høyre i vinduet. Klikk "Slett" i bekreftelsen pop up vindu.

6 Vent en forløpslinje vises nederst i Disk Utility programmet hovedskjermbildet og fyller inn fra venstre til høyre. Avslutt Disk Utility programmet når fremdriftslinjen har fullstendig utfylt.

Formatere en SATA HD på en PC

7 Gå til "Start", "Min datamaskin", "enheter". Høyreklikk på ikonet for SATA HD som enten har blitt installert inne i PC-en eller festet til en port på PC - ikonet er i midten kolonne i vinduet som vises.

8 Velg "Egenskaper" fra pop-up vindu. Velg "Format" i vinduet som vises.

9 Sjekk "Quick Format" boksen i vinduet som vises. Navn SATA HD i "Navn" -kolonnen i vinduet. Trykk på "Start" -knappen for å formatere SATA HD.

10 Vent til fremdriftslinjen nederst i vinduet for å fylle inn fra venstre til høyre. Klikk på "OK" -knappen på bekreftelse vinduet når det vises.

Hint

  • Fjern aldri en ekstern SATA HD fra en datamaskin port før den har vært avmontert.