Slik formaterer en disk i busybox

Slik formaterer en disk i busybox


Linux embedded systemer og apparater vanligvis ikke har mye fysisk data lagringsplass eller minne tilgjengelig, da slike systemer er designet for høy tilgjengelighet med svært få bevegelige deler. Den busybox programmet ble utviklet for å spare plass på embedded systemer samtidig som de essensielle kommandoskall funksjonaliteten som trengs for systemadministrasjon. Legge til en ekstern harddisk til en innebygd Linux apparatet krever at stasjonen formateres før bruk. Formater en ekstern harddisk ved hjelp av funksjonaliteten som tilbys av busybox.

Bruksanvisning

1 Logg inn til den innebygde Linux enhets med brukernavnet og passordet til root-kontoen eller en konto med administratorrettigheter.

2 Type "df -h" på kommandolinjen, og trykk "Enter". Merk deg navnet på den nye harddisken oppført under "Filsystemet" kolonnen. Den nye harddisken kan identifiseres basert på størrelsen på stasjonen er oppført i produksjonen.

3 Type "fdisk name_of_drive" på kommandolinjen, men erstatte "name_of_drive" med navnet på den nye harddisken tidligere nevnt. Trykk enter." Skriv "mkfs.vfat --v name_of_drive size_of_drive," men erstatte "name_of_drive" med navnet på den nye harddisken tidligere nevnt legges med tallet "1", og erstatte "size_of_drive" med størrelsen på stasjonen i "K" eller kilobyte som vises i "df" kommandoen utgang. Trykk "Enter" for å formatere stasjonen. Singelen partisjon på harddisken blir formatert med FAT32 filsystem.