Slik gjenoppretter et falmet bilde

Slik gjenoppretter et falmet bilde


På grunn av beskaffenheten av papir og fargemetning, vil de fleste gamle fotografier falme og forringes med tiden. Gjenopprette gamle, falmede fotografier er relativt enkelt ved hjelp av Photoshop. En grunnleggende kjennskap til Photoshop og verktøypaletten er nødvendig å bruke denne opplæringen. Følg disse enkle trinnene og bringe livet tilbake i de gamle og falmede fotografier. Bruk denne Photoshop tutorial og bevare disse familiebilder for fremtidige generasjoner til å nyte.

Bruksanvisning

Bilde Restaurering Steps

1 Lagre en kopi av bildet til datamaskinen. Dette vil spare det opprinnelige bildet i tilfelle filen er skadet ved et uhell under redigering.

2 For å fjerne den gule cast, justere den totale balansen i bildet ved å velge Bilde> Justeringer> Auto Levels fra hovedverktøylinjen. Hvis bildet fremdeles har en gul fargeskjær, åpner Photo Filter dialogboksen ved å klikke på "Nytt justeringslag" -knappen på bunnen av lagpaletten. Velg "Filter" og i rullegardinmenyen velger blått. Sjekk "Bevar lysstyrke" og flytt skyvekontrollen for tetthet inntil hudtoner ser normal og resten av den gule cast fjernes.

3 Åpne et kurver lag ved å klikke på "Create New Adjustment Layer" -knappen nederst i lagpaletten. Klikk på den svarte pipetten og sjekke "Show Clipping" boksen. Dette vil konvertere bildet til en hvit boks. Flytt den svarte glideren på kurvene grafen til den første delen av et svart område i bildet vises. Klikk på den delen av bildet. Nå klikker du på den hvite pipetten. Dette vil konvertere bildet til en svart boks. Flytt den hvite glidebryteren på kurvene grafen til den første delen av hvite vises, og klikk på det området. Nå, klikk på "OK" på dialogboksen Kurver.

4 Bruk Spot Healing børsten fra Verktøy-paletten til å klone eller helbrede ujevnheter, urenheter, flekker og andre merker på bildet.

5 For å fjerne støv og riper, velg Filter> Støy> støv og riper fra hovedverktøylinjen. En dialogboks åpnes. Flytt skyvekontrollen for radius inntil støvflekker begynner å forsvinne. Flytt Threshold glideren i forbindelse med Radius glidebryteren til det meste av støv flekker er ikke merkbar, men bildet er likevel klart.

6 Gjøre bildet skarpere ved å velge Filter> Sharpen> Uskarp maske. I dialogboksen som åpnes velger en radius mellom 1 og 2. Sett Threshold rundt 14. Flytt skyvekontrollen Mengde til bildet er over skjerpet. Dette kan være rundt 300-400. Klikk på "OK". Nå velger Edit> Fade Unsharp Mask. Under Mode rullegardinmenyen, velg "Lysstyrke". Flytt Opasitet-skyvekontrollen til bildet har ønsket skarphet. Klikk på "OK".

7 Flat og lagre bildet. Gratulerer, er bildet ditt restaurert og klar til å bli skrevet ut.

Hint

  • Ikke alle bildene må alle trinnene, men alle trinnene bør brukes i kronologisk rekkefølge.
  • Advanced Photoshop-brukere kan fargekorrigere bruker mer inngående metoder med kurver og kanaler. Denne opplæringen er en generell korreksjon for generell bruk av avanserte amatører.