Slik gjenoppretter PC med Windows XP fra DOS

Mens gjenopprette Windows XP-installasjonen fra DOS er et alternativ du vanligvis bare trening som en siste utvei, ikke prosessen må være stressende. Microsofts Disk Operating System (DOS) prosesser bare en kommando om gangen, så dette enkle, hit-and-miss programmet gjør det enkelt for deg å få PCen i gang igjen. Bruk fremgangsmåten her for å lage denne enkle prosessen enda enklere.

Bruksanvisning

Opprette et DOS

1 Sett inn en tom diskett i stasjonen av en fungerende datamaskin med Internett-tilgang.

2 Last ned og installer en kopi av DOS. Hvis du allerede har DOS installert og bare trenger en måte å få tilgang til det, laste ned en kopi av boot disk og installere det på diskett (se Ressurser nedenfor).

3 La program tilstrekkelig tid til å fullstendig skrive sine data til disketten før du fjerner den. Når den grønne statuslyset på utsiden av diskettstasjonen går av, er det trygt å fjerne disken.

Tilgang til Windows

4 Sett inn diskett med DOS eller sin støvel i stasjonen på feil datamaskin. Slå på datamaskinen. Disken skal starte DOS etter datamaskinens oppstartsprosedyrer. Mens DOS laster, ta notat av stasjonsbokstaven det tildeler til CD / DVD-stasjonen.

5 Sett inn Windows-CDen når du har kommet til DOS-ledeteksten (tekst-basert kommandolinje innspill konsoll for DOS).

6 Skriv inn bokstaven for CD / DVD-ROM-stasjonen etterfulgt av et kolon (eksempel: "D:") ". Enter" og trykk Type "SETUP" i DOS-ledeteksten, og trykk deretter på "Enter".

7 Skriv inn følgende kjeden: CD i386 "Enter" d: / i386 "Enter" winnt "Enter" på DOS-ledeteksten for å angi installasjonsveiviseren for Windows XP.