Slik håndterer spam e-post

Som mange e-postbrukere allerede vet, har spam e-post blitt mer og mer hyppig. Selv de mest forsiktige Internett-bruker kan få spam i sine e-postkontoer. Ikke bekymre deg. Hvis du har et par spam e-post om dagen eller hundrevis om dagen, det finnes måter å håndtere det. Du kan lette din spam med et par klikk med at musen.

Bruksanvisning

1 Les gjennom alt når du registrerer deg på nettet. Det er alltid alternativer som du kanskje ikke legger merke til som melder deg opp for enkelte e-postlister. Velg bort de med en gang. Hvis du ikke gjør det, vil e-postene som øker enormt. Når du registrerer deg for noe, bør du være klar over de alternativer som du er sjekket.

2 Hvis du oppdager at du får uønsket e-post fra en nettside som du registrerte deg for, kan du gå tilbake til denne nettsiden for å avslutte abonnementet. Det er enkel og rett frem. Du må kanskje logge deg inn og gå til abonnementssiden, men det skal være enkelt å navigere gjennom.

3 Selskaper som er legitim vil ha instruksjoner om hvordan du fjerner deg fra sine e-postlister. Det vil si det rett i e-posten. Det kan være så enkelt som å klikke på linken eller sende tilbake en tom e-post. Disse selskapene har til å ta deg av epostlisten, når du gjøre forespørselen.

4 Filtrere e-posten. Mange e-postkontoer allerede filtrere mest spam, men du kan hjelpe prosessen sammen. Du kan merke bestemte e-poster som spam, og de vil gå rett til spam-mappen og noen ganger rett i papirkurven.

5 Ikke legg inn din e-postadresse på offentlige nettsteder. Chatterom, forum innlegg og kommentarer er alle ting som får høye spammere. Hvis du ønsker å ha din e-postadresse på disse nettstedene, bør du opprette en egen konto for det eksakte formålet.

6 Elementer som kjedebrev og forwards er en dårlig idé å delta i. Disse genererer enorme mengder e-post gjennom løypa, og du kan ikke innse det. Bare unngå dem når det er mulig.

7 Vær forsiktig når du bestiller online. Det er flere svindel som utgjør som legitime tilbud, men er det motsatte. Disse omfatter arbeid i hjemmet tilbud, kreditt løfter, lån svindel, vekttap krav og voksen underholdning meldinger. Disse vil produsere mange spam e-post til kontoen din.

8 Hvis du får uønsket e-post fra noen og har ingen mulighet til å komme rundt det, kan du alltids blokkere hennes konto. Du kan bare ha en viss mengde blokker tilgjengelig for deg, men de er tilgjengelige.

Hint

  • Hvis du ber om din e-postadresse for å bli fjernet fra en adresseliste, og det er ikke en ære, sende en klage til FTC.
  • Ikke last ned noe fra en spam e-post. Det kan føre til virus.