Slik hindrer Internet Explorer Fra Åpning Alle Web-snarveier

Slik hindrer Internet Explorer Fra Åpning Alle Web-snarveier


Når Windows åpnes automatisk Internet Explorer hver gang du klikker på en snarvei til en URL, betyr det vanligvis Internet Explorer er satt som standard nettleser. Hvis du foretrekker å bruke en annen nettleser, kan du endre standard program preferanser i Windows. Imidlertid kan det hende at noen web-snarveier fremdeles åpne i Internet Explorer. Hvis dette er tilfelle, er snarveien trolig et festet nettsted opprettet av Internet Explorer. En låste nettside snarvei kan ikke åpnes av andre nettlesere, men du kan erstatte snarveien med en vanlig URL snarvei.

Bruksanvisning

standard Program

1 Klikk "Søk" på Charms bar, og skriv "Standard" i søkefeltet. Velg "Standardprogrammer" fra resultatene.

2 Klikk på "Angi standardprogrammer" i det nye vinduet. Windows vil vise en liste over alle programmer på datamaskinen som kan åpne filene.

3 Velg din foretrukne nettleser fra listen, og klikk deretter på "Angi dette programmet som standard."

4 Klikk på "OK". Windows vil nå åpne din foretrukne nettleser når du klikker på en snarvei som peker til en nettadresse. Imidlertid vil eventuelle festede nettside snarveier er opprettet av Internet Explorer fortsatt åpne i Internet Explorer.

festede nettsider

5 Dobbeltklikk på låste nettstedet snarvei for å åpne siden i Internet Explorer.

6 Hold nede "Shift" tasten på tastaturet ditt, klikker du på nettstedet ikonet i adressefeltet og dra ikonet til samme sted som den opprinnelige snarvei. Du har nå to identiske utseende snarveier; derimot, er den nye snarveien en URL snarvei og åpnes med standard nettleser.

7 Slett den opprinnelige snarveien ved å høyreklikke på ikonet og deretter velge "Slett" fra alternativene. Klikk "Yes" for å bekrefte.

Hint

  • Informasjonen i denne artikkelen gjelder for Windows 8 og Internet Explorer 10. Det kan variere litt eller betydelig med andre versjoner.