Slik installerer drivere på Windows Vista

Når du installerer et nytt stykke av maskinvare eller når du kobler til en ny enhet til en datamaskin, er det enhetsdrivere som må installeres for at enheten skal fungere ordentlig med dataprogrammer. Installere drivere i Windows Vista gjøres ved først å se etter tilgjengelige drivere og oppdateringer, og deretter finne driverne for fullt installere. Windows Vista kommer med mange vanlige drivere forhåndsinstallert for å begrense antall sjåfører som må være plassert senere.

Bruksanvisning

1 Sjekk for sjåfører hvis Windows ikke finner forhåndsinstallerte drivere på harddisken, eller hvis enheten ikke kom med en plate lastet med drivere. Klikk på "Start" meny-knappen i nedre venstre side av skjermen, etterfulgt av "Control Panel".

2 Finn "System og vedlikehold" overskriften "Control Panel". Klikk på "System og vedlikehold." Finn "Windows Update" og klikk på den. Klikk "Søk etter oppdateringer" og Windows vil koble til Internett for å se etter driveroppdateringer.

3 Klikk på "Vis alle tilgjengelige oppdateringer" for å se alle oppdateringer tilgjengelig. Vista som standard vil bare vise "viktige oppdateringer" med mindre du klikker på "Vis alle".

4 Klikk på boksene ved siden av hver driver oppdateringen du vil installere, og klikk "Install". Vent til driverne som skal installeres. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt.

5 Vent til datamaskinen for å automatisk oppdage maskinvaren eller enheten du har koblet til. Enheten eller maskinvare bør begynne å virke etter noen få minutter. Du kan bli bedt av instruksjonene på skjermen for å konfigurere enhetens egne innstillinger.

6 Klikk på "Finn og installer driverprogramvaren (anbefales)" hvis når du kobler maskinvaren eller enheten du få en pop-up melding fra "Ny maskinvare funnet" program.
Hvis etter å ha kjørt dette alternativet du fremdeles ikke kan få enheten til å fungere med de nedlastede drivere, se enhetens manuelle om manuell nedlasting av spesifikke drivere fra enheten eller maskinvare maker nettsted. Hvis det fulgte med en plate, setter du den og følg instruksjonene på skjermen for å installere drivere på platen manuelt.

Hint

  • Kontroller alltid å se om maskinvaren eller enheten kommer med en driver plate. Du kan bruke platen før du sjekker via Windows for sjåførene å installere driverne på platen.
  • Ikke slett eller endre enhetsdrivere og driveroppdateringer som dette kan hindre at Windows oppdager maskinvaren i fremtiden.