Slik installerer du en CD og DVD-brenner

Slik installerer du en CD og DVD-brenner


Installere en CD- og DVD-brenner er en vanlig oppgradering som kan legge til nye funksjoner til datamaskinen. Med en kombinasjon CD og DVD-brenner, kan du forfatte lyd-CDer, video-DVDer og dataplater i begge format. Du vil være i stand til å sikkerhetskopiere data på en plate, og starte opp datamaskinen fra en plate når det har blitt kompromittert operativsystemet. Installere brenneren krever bare en vanlig skrutrekker og ca 30 minutter av din tid.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen helt. Koble datamaskinens strømkabel.

2 Fjern skruene på baksiden av datamaskinen din sak som holder venstre og høyre sidepaneler på plass. Skyv panelene mot baksiden av saken for å fjerne dem.

3 Fjern plaststasjonsdekselet fra forsiden av datamaskinen. Det er her den nye CD og DVD-brenner vil gå. Bukta dekselet stasjonen skal være en flat, plastbiten som klikker på plass og løsner lett.

4 Se på baksiden av CD og DVD-brenner, finne settet med pinner nær bunnen av det som har en liten plastbiten kalles en "genser" over to av pinnene. Rådfør diagrammet ved siden av pinnene og flytte jumperen til "slave" posisjon, med mindre det brenner er den eneste stasjonen som vil bli koblet til datakabelen. Hvis det er tilfelle, bør det settes til "master".

5 Skyv CD og DVD-brenner i den tomme stasjons fra forsiden av datamaskinen, trykke den inn til forsiden av brenneren er selv med fronten av datamaskinen.

6 Finn skruehullene på hver side av stasjonsbrønnen og se gjennom dem for å sørge for at de er på linje med de gjengede monteringshullene i siden av brenneren. Juster brenneren posisjon litt frem eller tilbake ved behov, ved hjelp av skruene som fulgte med brenneren for å sikre den inn i stasjonsbrønnen.

7 Plugg strømkabel - en kabel som har en svart eller en hvit plugg og kommer fra datamaskinens strømforsyning - og datakabel - enten en flat og bred båndlignende kabel eller en tynn rød kabel - inn i riktig sporene på baksiden av CD og DVD-brenner. Strømkabelen vil plugge inn lengst til høyre port, og datakabelen vil plugge inn i porten til venstre for strømporten.

8 Bytt ut de sidene av maskinen sted, sikre den med skruene som du fjernet tidligere. Koble datamaskinen igjen, og trykk på strømknappen for å starte den.

9 Vent mens operativsystemet lastes. Ditt operativsystem vil automatisk kjenne at du har installert ny maskinvare, og vil laste inn en midlertidig driver for det. Hvis "Legg til ny maskinvare" veiviseren åpnes, trykk på "Avbryt" -knappen for å lukke det.

10 Sett inn brennerens installasjonsdisken inn i datamaskinen og la Autokjør starter installeringsprogrammet som det inneholder. Følg instruksjonene på skjermen for å installere drivere og annen tilhørende programvare for den nye CD og DVD brenner, deretter starte datamaskinen på nytt slik at de nye driverne kan lastes riktig.

Hint

  • Jord deg selv til saken ved å bo i kontakt med en metalldelen av datamaskinen saken mens du installerer CD og DVD-brenner. Dette vil holde deg fra å bygge opp statisk og tilfeldigvis slippe det inn i datamaskinen.