Slik installerer du et annet operativsystem på datamaskinen min

For å kunne bruke programmer og applikasjoner som er lagret på datamaskinen, og med å bare starte opp datamaskinen, må du ha et operativsystem installert. Hvis du ønsker å installere et annet operativsystem på datamaskinen, må du gjøre det mens det opprinnelige operativsystemet er fortsatt installert, slik at du har tilgang til alle komponentene som er nødvendige for det nye systemet installasjon. Du kan installere operativsystemet som et sekundært system og kjøre det nye operativsystemet sammen med det gamle systemet.

Bruksanvisning

1 Lag en sikkerhetskopi av alle filer og programmer på harddisken på datamaskinen. For å sikkerhetskopiere filer og programmer du plugge inn en ekstern harddisk, åpne stasjonen vinduet og dra og slippe filer og programmer som du ønsker å kopiere på stasjonen, eller brenne filene og program til DVD-R bruker noen standard disc- brenneprogram.

2 Bytt rekkefølgen som stasjonene på datamaskinen oppstart. For å gjøre dette, klikker du på tasten oppført på boot-skjermen (vanligvis "Enter" eller "Delete") under oppstartsprosessen for å bli tatt til BIOS-skjermen.

3 Klikk på "Boot Order" i menyen og klikk på "Boot Device Priority." Følg instruksjonene i vinduet for å flytte "CDROM" kjøre til toppen av støvelen listen.

4 Sett installasjonsplaten for operativsystemet som allerede er installert på datamaskinen, i CD-stasjonen. Gå til "Start" -menyen og klikk "Start". Når datamaskinen spør om du vil starte opp til "CDROM", klikk "Ja."

5 Gå tilbake til "Start" -menyen og høyreklikk på "Min datamaskin" eller "Computer." Klikk "Manage". Velg "Disk Management" i ruten til venstre.

6 Høyreklikk den ikke navngitte stasjonen som vises i ruten til høyre sammen med de andre stasjoner på datamaskinen. Klikk "Ny partisjon" og skriv inn 4 GB eller mer når du blir bedt om å angi en størrelse for partisjonen. Følg skjermbildene for å fullføre legge partisjonen til stasjonen.

7 Sett på CD for det opprinnelige operativsystemet med installasjonsplaten for operativsystemet som du ønsker å installere. Gå til "Start" og velg "Start" for å starte datamaskinen. Nok en gang, klikker du "Ja" når du blir spurt om du vil starte opp til "CDROM".

8 Følg installasjons skjermen for å installere operativsystemet på datamaskinen. Når gitt muligheten til å velge en partisjon til å lagre operativsystemet på, velge partisjonen du opprettet. Start datamaskinen på nytt når du blir bedt på slutten av installasjonen.