Slik installerer du et hovedkort i en datamaskin

Slik installerer du et hovedkort i en datamaskin


Den verden av datamaskiner utvikler seg i høyt tempo. Det gjør det vanskelig for deg som forbruker å vite hva slags datamaskin til å kjøpe. Hvis du ikke ønsker å kjøpe en ny datamaskin hver gang en ny komponent eller teknologi kommer ut, kan du gjøre en personlig oppgradering eller helt bygge din egen datamaskin fra bunnen av. Den første komponenten som skal oppgraderes eller installeres er hovedkortet. Denne komponenten er hjernen i datamaskinen, og gir alt av prosessorkraft.

Bruksanvisning

Fjern den gamle hovedkort

1 Kontroller at datamaskinen er slått av, og alle ledninger er koblet fra.

2 Legg maskinen på et flatt underlag og fjerne saken. Sørg for å ha god arbeidsplass fordi du vil trenge for å spre flere komponenter ut rundt deg. Noen datamaskinen tilfeller vil falle fra hverandre mer enn andre. Man kan bare tillate deg å fjerne sidepanelet, mens en annen sak kan ha mulighet til å fjerne alle fire sider. Fjerne så mye av det tilfellet som mulig.

3 Koble fra og DVD / CD og harddisker som er tilkoblet. La kraften og IDE ledninger som er koblet til baksiden av stasjonen og tegne kabel til plasseringen på hovedkortet. Fjern hver kabel fra hovedkortet og skyv enheten (e) ut.

4 Fjern eventuelle lydkort, skjermkort og trådløse adaptere fra hovedkortet. Disse vil bli stablet mot baksiden av saken og koblet vinkelrett til hovedkortet. Løsne eventuelle festeskruene og sett dem til side; du trenger dem for å remontere kortene senere. Dra forsiktig kortene ut og sett dem til side.

5 Koble eventuelle gjenværende kabler fra hovedkortet. Den eneste gjenværende bør være en som kjører til strømforsyningen. Mange trenger å ta ut strømforsyningen, avhengig av oppsettet av din sak. Hvis du trenger å fjerne det, bare finn de få skruene som holder den på plass og sett den til side.

6 Finn den sitter som holder hovedkortet på plass. En standoff er et lite innlegg med en skrue som holder hovedkortet på plass. Det bør være omtrent seks, avhengig av tilfellet design.

7 Skru alle de avstandsstykkene og sett dem til side. Du trenger dem for å feste den nye hovedkort.

8 Trekk kortet forsiktig ut etter at alle avstandsstykkene er fjernet.

Installer nytt hovedkort

9 Plasser den nye hovedkort i saken og line den opp med standoffs. Sørg også for at ekspansjons portene på hovedkortet line up med åpninger på saken. Hvis det er en utvidelse port som du skal bruke, og saken åpning er fortsatt dekket, ta av dekselet på dette tidspunktet.

10 Line opp alle portene og sørge for at de er fullt stikker fra saken. Hvis de ikke er fullt utstående, da hovedkortet vil ikke bli sittende riktig.

11 Monter avstandsstykkene til hovedkortet og skru dem. Bruk alle avstander for å sikre hovedkortet.

12 Koble strømforsyningen til hovedkortet først. Hvis du fjernet hele strømforsyningen til å installere hovedkortet, må du installere den. Ledningen kommer fra strømforsyningen vil feste til hovedkortet i et spor som vil bli merket noe sånt som "PW", "PS" eller "Power SW." Koble ledningen til den porten. Hvis du ved et uhell kobler den til feil port, vil det ikke føre til noen skade; Men, vil datamaskinen ikke slås på hvis den er koblet til feil port.

1. 3 Installerer komponenter i utvidelsesport. Slike enheter kan ettermarkedet skjermkort, lydkort og modemer. Disse enhetene plugge inn i noen av ekspansjonsporter (PCI, PCI-Express eller AGP) og stikker ut fra baksiden av saken.

14 Sett harddisken og eventuelle CD / DVD-stasjoner du fjernet. Disse bør alle fortsatt ha de kabler festet til baksiden. Fest hver kabel til stedet merket på hovedkortet. Strømledningene vil plugge inn strøm sporene, og IDE kabler vil plugge inn i de smale datatilkoblingsporter. Nyere hovedkort og stasjoner har blitt standardisert med fargekoordinerte kabler og porter for å gjøre oppkobling enklere.

15 Lukk saken og koble alle eksterne kabler som tastatur, mus, Ethernet, kraft og overvåke før du bruker datamaskinen.