Slik installerer eller erstatte et SSL-sertifikat

SSL (forkortelse for "Secure Sockets Layer") sertifikater er en type tillatelse ned fra en nettside til datamaskinen. Når du forsøker å laste inn en nettside, ber nettleseren et SSL-sertifikat fra nettstedet. Hvis SSL-sertifikatet er til stede og autorisert, nettleseren din kan du laste inn siden. Hvis SSL-sertifikatet inneholder informasjon som fører nettleseren din til å tro at du er i ferd med å besøke en farlig side, er du advart. Hvis du ønsker å installere et nytt sertifikat eller erstatte en gammel en, er det bare å laste inn siden. Nettleseren din gjør det automatisk.

Bruksanvisning

1 Åpne nettleseren. Det spiller ingen rolle hvilken du bruker - alle nettlesere håndtere SSL-sertifikater på samme måte.

2 Besøk avhengig av hva nettstedet har SSL-sertifikat som du ønsker å installere eller bytte. Ikke alle nettsteder har SSL-sertifikater - bare områder som krever sikker tilkobling (som bankens nettside eller Google-kontoen din nettside) vil ha SSL-sertifikater.

3 Tillat siden for å laste helt. Som siden lastes, vil SSL-sertifikat lastes ned og installeres på datamaskinen. Hvis du aldri har besøkt denne siden før, vil en ny SSL-sertifikat legges i nettleserens SSL-sertifikat database. Hvis et oppdatert sertifikat er tilgjengelig vil det lastes ned og vil erstatte den gamle som var i SSL-sertifikatet database.