Slik installerer en ActiveX-kontroller

Noen av de mer funksjonsrike nettsteder kan kreve at du laster ned og installerer en ActiveX-kontrolleren til å bruke enkelte funksjoner. ActiveX-kontrollere kan installeres i de fleste nettlesere, men ikke nødvendigvis i alle av dem. Laste ned og installere dem er faktisk ganske enkelt; den virkelige utfordringen ligger i å sørge for at du faktisk ønsker å installere dem, fordi hver kontroller har potensial til å gjøre skade på datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Åpne en nettleser.

2 Naviger til et område som krever unike ActiveX-kontroller. Du vil ikke nødvendigvis vite hvilke nettsteder disse er, men sjansene er at du vil navigere til en slutt. Dette er greit, men fordi det er ingen fordel å installere ActiveX-kontrollere med mindre det er å se eller bruke visse nettsteder som krever dem. Du vet du har navigert til et slikt nettsted hvis et vindu dukker opp som spør om du ønsker å laste ned og installere ActiveX-kontroller.

3 Bestem om du kan stole på ActiveX-innhold, fordi denne teknologien kan brukes til skadelige formål. Spør deg selv om du kjenner og stoler på nettstedet du besøker. Se på vinduet som ber deg om å installere innholdet for å se om ActiveX-kontroller utgiveren er identifisert. Hvis det ikke er det, eller om det er en utgiver du ikke stoler på, må du ikke installere kontrolleren. Hvis du er usikker kan du stole på nettstedet eller utgiver, foreta søk på begge av dem i et annet vindu for å fastslå om de er pålitelige.

4 Finn ut om området er sikkert og undersøke dens SSL-sertifikat. De fleste nettlesere har en liten illustrasjon av en hengelås eller annet sted på vinduet; når låsen er åpen, området er ikke sikker, og når den er lukket, er det sikkert. Bare laste ned innhold fra sikre områder. For å se SSL-sertifikat på et nettsted, dobbeltklikker du på lukket hengelås-ikonet. Sammenlign adressen som sertifikatet er utstedt til nettadressen til nettstedet du besøker. Hvis de ikke stemmer overens, må du ikke laste ned eller installere kontrolleren.

5 Last ned og installer kontrolleren bare hvis du er sikker på at det kan være klarert. For å gjøre dette, klikker du bare installere knappen på tekstvinduet som kom opp i trinn 2. Nedlastingen vil starte automatisk og installasjonen vil starte umiddelbart etter. Du vil bli varslet med en annen tekstvindu når installasjonen er fullført.

6 Start nettleseren din hvis du blir bedt om å gjøre det av et annet vindu. Disse vinduene vil vanligvis presentere deg med en knapp som gjør det mulig å starte nettleseren med ett klikk.

Hint

  • Bruk alltid en pålitelig anti-virus og anti-spyware program med aktiv beskyttelse. Hold denne programvaren kjører når du installerer ActiveX-kontroller for å hjelpe fange skadelig programvare.