Slik installerer en intern harddisk på en bærbar datamaskin

Du trenger ikke å være en datamaskin geek å installere en intern harddisk på en bærbar datamaskin. Alt som trengs er noen få verktøy og et par minutter av din tid. De fleste bærbare datamaskiner i dag er produsert på en slik måte at å installere, endre eller oppgradere harddisken er en enkel oppgave.

Bruksanvisning

1 Finn harddiskbrønnen på den bærbare datamaskinen. Avhengig av modell, kan det være tydelig merket, eller du kan se i brukerhåndboken. Hvis du ikke har manualen, gå til produsentens hjemmeside (suc som Dell, IBM eller Hewlett Packard) og se om den manuelle er tilgjengelig for nedlasting.

2 Fjern skruen eller skruene som holder harddiskdekselet på plass i bukta. Dekselet kan være en del av harddisken caddy eller det kan rett og slett være et avtagbart deksel.

3 Fjern den eksisterende harddisken. Dette kan gjøres ved å trekke forsiktig i kategorien som ble eksponert når du fjernet dekselet. Fjern harddisken fra caddy ved å skru de 4 små skruer som holder stasjonen på plass.

4 Sett den nye harddisken i caddy og fest med 4 skruer.

5 Skyv harddisken inn i stasjonssporet, og skyv stasjonen til den låses på plass. Sett på dekselet.

6 Starte datamaskinen og bekrefter at den finner den nye harddisken. Laste operativsystemet og all programvare du trenger.

Hint

  • Et sett av gullsmed skrutrekkere er perfekt for å jobbe på bærbare eller hvilken som helst datamaskin deler. Settene er billig og omfatter både flat og Phillips screwdrivers.Refer til brukerhåndboken eller produsentens nettsted for å bekrefte størrelsen harddisken som du trenger for din modell av notebook.Most bærbare produsenter anbefaler ikke gjentatte endringer av den interne harddisken . Harddisken bør kun endres ved oppgradering til en større størrelse stasjon.