Slik installerer en Maxtor harddisk og sette den til slave

Slik installerer en Maxtor harddisk og sette den til slave


Så du har en Maxtor harddisk og du må installere det og sette den til slave. Det er to innstillinger for stasjonene som er installert på din PC, master og slave. Vanligvis hvis du installerer en ny harddisk, setter du den til å kjøre som en slave av den første stasjonen. Installere harddisker krever bare et par ledninger som skal allerede være inne i datamaskinen, men prosessen bør ikke foretas av en nybegynner.

Bruksanvisning

1 Still inn riktig jumper innstillingene for Maxtor å være en slave. Dine jumpers er plassert på baksiden av stasjonen. Hopperne er vanligvis bare en enkelt plastpluggen som dekker to pinner i en serie av pins. Sjekk din Maxtor håndboken for å se hvor denne pluggen skal plasseres for slave; noen ganger kan det innebære å fjerne det helt.

2 Fjern datamaskinens deksel. Dette kan innebære å fjerne et par skruer på siden eller baksiden av datamaskinen, eller kanskje bla et par brytere eller knapper.

3 Monter harddisken. Finn et tomt bukt inne i maskinen; prøve umiddelbart under din nåværende. Hold stasjonen slik at dens skruehullene på linje med de på datamaskinen, og sett hver av de fire skruene som fulgte med stasjonen inntil Maxtor er sikker.

4 Koble til stasjonen. Først finne en støpselet. Disse vil være hvite plastplugger med tre eller fire hull i dem og kommer ut av datamaskinens strømforsyning. Sett den ene av disse pluggene inn i tykkere rektangulær port på baksiden av Maxtor. Deretter finner IDE ledningen som kommer ut av din nåværende harddisk; Dette vil ha en lang og flat plugg sted langs den. Koble denne pluggen til den andre porten på Maxtor.

5 Recover og koble datamaskinen.

6 Oppstart av datamaskinen og oppgi BIOS-skjermen. Hvis du er usikker på hvordan du gjør dette, se datamaskinen ved oppstart; det bør være en melding som forteller deg hva du skal gjøre. Skriv inn grunnleggende oppsett skjermen og finn Primary Slave under "stasjoner". Velg Maxtor-stasjonen, og avslutter BIOS og starte datamaskinen på nytt.

Hint

  • BIOS menyene variere enormt fra datamaskinen. Hvis du har problemer med BIOS, sjekk datamaskinens manual for mer informasjon.