Slik installerer et eksternt lydkort

Slik installerer et eksternt lydkort


Lydkort er vanligvis interne enheter som kobles til Peripheral Component Interconnect, eller PCI, spor. Datamaskiner har begrenset indre rom og en forutbestemt mengde av PCI-spor. En bruker kan fortsatt oppgradere et lydkort, selv om det ikke er plass igjen inne i datamaskinen saken ved hjelp av et eksternt lydkort. Eksterne lydkort kan operere tregere enn interne kort fordi de er fysisk plassert lengre fra CPU, men denne endringen i hastighet kan ikke bli lagt merke til av gjennomsnittlige brukere. Dessuten er lydutgangene på eksterne kortene ikke begrenset av plass på på baksiden av datamaskinen, der lydutganger fra lydkortet er vanligvis plassert. Så eksterne skjermkort kan bruke mer varierte utgangs alternativer enn sine interne kolleger.

Bruksanvisning

Installer en ekstern lydkort

1 Les dokumentasjonen til datamaskinen for å finne ut om datamaskinens nåværende lydkort må deaktiveres før du installerer en ny. Hvis du må deaktivere lydkortet, gjør det i henhold til dokumentasjonen for datamaskinen. Hvis ikke, går du til trinn 2.

2 Se dokumentasjonen lydkortet. Lydkortet kan ha en disk for å installere drivere. Dokumentasjonen vil forklare om driverne må installeres før eller etter at kortet er installert. Mange eksterne harddisker er plug and play USB-enheter, noe som betyr at datamaskinen din vil automatisk gjenkjenne enheten så snart den er tilkoblet og slått, og kan ikke kreve noen separate drivere som skal installeres.

3 Plugg lydkortet i. Eksterne lydkort er vanligvis ikke ekstern strømforsyning. USB-enheter som krever ekstern strøm, bør få strøm før du kobler til datamaskinen via USB-porten.

4 Installere programmer for enheten. Du trenger kanskje ikke å installere drivere fordi datamaskinens operativsystem skal automatisk installere drivere med mindre de ble installert i et tidligere trinn; imidlertid lydkort ofte sammen med programvare sider, inkludert programmer som lyd redaktører, mediespillere eller lyd optimalisering av programvare.