Slik installerer GParted Via USB

Slik installerer GParted Via USB


Gnome Partition Editor (GParted) er et program for å manipulere partisjoner på en lagringsenhet. GParted er en del av en tilpasset versjon av operativsystemet Linux. For å kunne bruke GParted, må du starte opp i det; det kjører ikke på toppen av en av de eksisterende operativsystemet forekomster på datamaskinen. Du kan installere GParted på en lagringsenhet som er koblet til datamaskinen via en Universal Serial Bus (USB).

Bruksanvisning

1 Logg deg inn på datamaskinen som administrator.

2 Start en nettleser, og deretter navigere til GParted nedlastingssiden på Gparted.sourceforge.net/download.php. Klikk på lenken peker til stabile utgaven av "GParted Live-CD / USB / HD / PXE Bootable Image," klikk "Lagre". Vent til nedlastingen er fullført.

3 Koble den eksterne lagringsenheten til en ledig USB-port på datamaskinen.

4 Dobbeltklikk på filen du lastet ned i trinn 1, og trykk deretter på "Control-A" og "Control-C" for å velge alt innholdet. Klikk "Start" og deretter "Computer". Et nytt Windows Utforsker-vindu åpnes. Dobbeltklikk på oppføringen som tilsvarer den eksterne USB-lagringsenhet. Trykk "Ctrl-V" og vente til alt innholdet i den nedlastede filen blir kopiert til den eksterne enheten via USB.

5 Naviger til mappen "utils \ win32 \" på den eksterne enheten, og dobbeltklikker på filen "makeboot.bat." Godta standardverdiene foreslått av installatør. Når installasjonsprogrammet er ferdig, vil GParted er installert på den eksterne enheten via USB.