Slik installerer Linux Mint fra en USB Flash Drive

April 21 by admin

Linux Mint, et operativsystem med åpen kildekode, har mange fordeler fremfor tradisjonelle operativsystemer som Windows. For én ting, det er gratis. For en annen, Linux-baserte operativsystemer er mye mindre sannsynlighet for å bli smittet av et virus eller annen malware. Men hva om du ønsker å ta Linux med deg overalt? Heldigvis kan du bruke USB-flash-stasjon for å kjøre eller installere Linux Mint på hvilken som helst datamaskin --- ingen CD eller nedlasting kreves.

Bruksanvisning

1 Åpne nettleseren og gå til www.linuxmint.com. Klikk på "Last ned" på toppen av siden, så bla nedover til du ser overskriften "Hoved Edition." Klikk "Direct Download" like under denne overskriften. Husk plasseringen av den nedlastede filen.

2 Åpne en ny fane i nettleseren mens .iso-filen er lastet ned og laste Pendrivelinux.com USB-installatør (se Resources nedenfor).

3 Åpne USB installasjonsprogrammet og sett inn USB-flash-stasjon. Klikk på "..." for å finne din .iso-filen manuelt når det er ferdig nedlastet. Velg denne filen, klikk "OK" og deretter "Next". Følg instruksjonene og vente på at programmet skal kopiere .iso-filen til USB flash-stasjonen.

4 Start datamaskinen, og åpne BIOS setup. Avhengig av datamaskinprodusenten, må du trykke på enten "F2", "Delete" eller en annen tast mens systemet starter opp for å åpne dette (riktig nøkkel er vanligvis vises på den første skjermen som vises når systemet er drevet opp).

5 Finn "Boot" i BIOS-oppsettet. Listen her forteller datamaskinen i hvilken rekkefølge det skal sjekke enheter for oppstartbar filer. Vanligvis det første elementet i listen er harddisken på datamaskinen. Flytt USB flash kjøre opp på listen til det er det første elementet. Start på nytt.

6 Følg instruksjonene for å installere Linux Mint som vises på skjermen. Du kan også bare kjøre operativsystemet fra USB-flashstasjonen.

Hint

  • Med mindre du alltid planlegger å starte opp fra USB-stasjonen, er det best å bytte tilbake til å ha harddisken som første oppstartsalternativ.

Related Articles