Slik installerer Nagios på Windows

Nagios er en åpen kildekode-program som lar deg overvåke statusen til et datanettverk. Ved hjelp av Nagios, kan du se aktiviteter på nettverket i sanntid for å se hvor mange brukere som er koblet til, hva de gjør og om tjenesten er å ha problemer med å håndtere den aktuelle lasten. Nagios er skrevet for Unix og Linux operativsystemer; har imidlertid sine skapere sluttet seg til en port som heter Nagwin for operativsystemet Windows.

Bruksanvisning

1 Naviger i nettleseren til nedlastingssiden Nagios Kjerne på nagios.org/download/core/thanks/. Bla ned til "Packaged Nagios Utdeling" og klikk på "Les mer" linken under "Nagwin."

2 Klikk på linken ved siden av "Last ned URL."

3 Klikk på "Nagwin" linken.

4 Klikk "Nagwin_1.2.0_Installer.zip" og lagre filen på skrivebordet.

5 Høyreklikk på filen "Nagwin_1.2.0_Installer.zip" på skrivebordet og velg "Pakk ut alle" for å pakke ut innholdet i arkivet til en mappe på skrivebordet. Åpne mappen.

6 Dobbeltklikk på filen "Nagwin_1.2.0_Installer.exe." Etter en stund, "Nagwin 1.2.0 Setup" vises et vindu med tittelen. Klikk "Next".

7 Undersøk Nagwin / Nagios lisensavtalen, og klikk på "I Agree" for å fortsette installasjonen.

8 Klikk på "Browse" for å velge en målmappe for Nagios, eller klikk på "Next" for å bruke standardplassering av "C:. \ Program Files \ ICW"

9 Skriv ned kontonavnet og passordet som installasjonen verktøyet genererer for deg, eller skriv ditt eget brukernavn og passord i "Service Account", "Type passord" og "Bekreft passord" feltene.

10 Klikk på "Install" -knappen for å installere Nagwin med de innstillingene du har valgt. Etter en stund, viser installasjonsverktøyet meldingen "Nagwin 1.2.0 er installert på denne maskinen nå."

11 Klikk "OK" og "Close".