Slik installerer Openoffice Med egendefinerte innstillinger

Openoffice er et gratis, open-source pakke med kontorprogrammer som er enkle å bruke og tilgjengelig for ethvert formål, enten personlig eller virksomhet, overskudd eller non-profit. Den har seks moduler: tekstbehandling, regneark, tegning, database og presentasjonsprogram. Modulene er designet for å være lett å lære og bruke, og for å fungere godt som en sammenhengende gruppe av applikasjoner.

Bruksanvisning

1 Forbered installasjon. Hvis du har en tidligere versjon av Openoffice på datamaskinen din, sørg for at Quickstarter er lukket før du installerer en ny versjon. Finn Openoffice-ikonet i systemstatusfeltet (nederst til høyre på skjermen). Høyreklikk på den og velg "Exit Quickstarter" fra menyen som dukker opp. Hvis du ikke har en tidligere versjon installert, går du videre til neste trinn.

2 Last ned Openoffice installasjonsfilen, og dobbeltklikk på den for å kjøre den, eller sette inn installasjons CD i datamaskinen. Installasjonsveiviseren vil åpne. Klikk "Next" for å fortsette.

3 Godkjenne lisensavtalen og skriv inn navnet ditt og navnet på organisasjonen din, klikke på "Next" for å fortsette i hver boks.

4 Velg "Custom" i vinduet der den ber deg om å velge en installasjonstype, og klikk "Next" for å fortsette.

5 Velg alternativene du vil installere. I Tilpasset installasjon dialogboksen, vil du se en liste over de ulike modulene i Openoffice: Writer, Calc, Draw, Impress, Base og Math. Ved siden av hvert vil du se et ikon som indikerer en rullegardinmeny. Hvis du klikker på en av disse, vil du se komponenter til den spesifikke modulen. Under den siste vil du også se en "valgfrie komponenter" entry. Hvis du klikker på hver enkelt oppføring, vil du se en kort beskrivelse av den på høyre. Du kan velge å installere hver modul i sin helhet, eller noen eller alle komponentene, ved å sette en hake i boksen ved siden av den. De uten en sjekk vil ikke bli installert. Når du har gjort dine valg, klikk på "Next" for å fortsette.

6 Velg en plassering på harddisken for installasjonsfilene. Du vil få en standard valg, men du kan velge en annen mappe ved å skrive inn sted eller ved å gå til det. Klikk "Next" for å fortsette når du er ferdig.

7 Velg standard filtyper. Openoffice har sine egne filtyper knyttet til hver type dokument du kan lage, men du kan også sette den opp slik at Openoffice blir automatisk programmet datamaskinen bruker til å åpne filer som ble opprettet i Microsoft Office, for eksempel Word- og Excel-filer . Du har sannsynligvis ønsker å gjøre dette hvis du ikke også har Microsoft Office på datamaskinen. Du vil være i stand til å lagre filer i Microsoft Office filformater, selv om du ikke velger å knytte Microsoft Office filformater med Openoffice.

8 Velg lansere alternativer. Du kan kjøre Openoffice fra Windows-menyen, fra et ikon på skrivebordet, eller fra hurtigstartlinjen menyen. Du kan velge hvilken som helst eller alle av disse alternativene, og installasjonsprogrammet vil opprette en snarvei for deg. Du kan også velge den Quickstarter som skal installeres, som gir deg et ikon i systemstatusfeltet som du kan starte de ulike modulene. Klikk på "Finish" for å fullføre installasjonen.