Slik installerer Tiger på en ekstern harddisk

Noen grunner foreligger hvorfor det ville være gunstig å installere og kjøre Mac OS X Tiger fra en ekstern harddisk, i stedet for intern en. Hvis du er usikker på hvorvidt programmene dine vil fungere med systemet, kan du teste den på den eksterne harddisken og samtidig la dine filer på din Macintosh HD (intern stasjon) intakt. Det er også en enkel måte å dual-boot system, i stedet for å partisjonere den interne harddisken for å gjøre plass til den andre operativsystem. Det er ganske lett å installere Mac OS X Tiger på en ekstern harddisk, forutsatt at det er riktig type stasjon og formatert riktig.

Bruksanvisning

1 Koble den eksterne harddisken til Apple-maskinen via FireWire-kabel.

2 Åpne "Disk Utility" innenfor "Programmer" -mappen.

3 Velg FireWire kjøretur fra sidelinjen. Velg "Partition" -fanen. Sett "Volumoppsett" til "en partisjon" og sette "Format" til "Mac OS X Extended (journalført)."

4 Klikk på "Alternativer". Hvis du planlegger å bruke Mac OS X Tiger på den eksterne harddisken på en PowerPC-basert Mac (før 2006), velg "Apple Partition Map". Hvis du planlegger å bruke installasjonen på en Intel-basert Mac, velger du "GUID Partition Table". Dette er et viktig skritt, som PowerPC-baserte Mac-maskiner vil være i stand til å starte opp fra stasjonen formatert for GUID Partition Table og vice versa. Hvis du er usikker, åpne "Apple" -menyen og velg "Om denne maskinen" - den "Prosessor" entry vil liste den installerte prosessoren. Velg "Apply" for å formatere den eksterne harddisken. Avslutt Diskverktøy.

5 Sett inn Mac OS X Tiger DVD og klikk "Install Mac OS X" på vinduet som åpnes. Velg å starte datamaskinen på nytt.

6 Trykk "Fortsett" velkomstskjermen, velger du et språk og godta lisensavtalen.

7 Velg den eksterne FireWire-harddisken som installasjon destinasjon, ikke den interne harddisken. Klikk på "Valg" og velg "Slett og installer". Velg "OK" for å starte installasjonsprosessen og følg instruksjonene på skjermen. Når installasjonen er fullført, vil datamaskinen starte på nytt.

8 Hold nede "Option" -tasten som maskinen starter opp for å velge hvilken stasjon (intern eller ekstern) for å starte opp. Å starte i den nye Mac OS X Tiger installasjon, velg FireWire-stasjonen. Datamaskinen vil starte i Tiger, kjører fra harddisken.

Hint

  • Du må bruke en FireWire-stasjon, som Mac OS X Tiger (og tidligere) ikke kan starte opp fra USB-stasjoner.
  • Ikke koble fra den eksterne harddisken mens du kjører Tiger av det.