Slik installerer Ubuntu

Slik installerer Ubuntu


Ubuntu er ikke bare en lett, gratis operativsystem bygget på en Linux-kjerne, men også en manifestasjon av filosofien av programvaren open source bevegelsen: at programvare skal være gratis, brukes av folk i alle språk og evner og tilgjengelig skal utvikles og tilpasset som brukeren ønsker. Installering - eller i dette tilfellet, installere - Ubuntu krever litt tid og innsats, men kan være fullført ved enhver datamaskin brukeren.

Bruksanvisning

1 Anskaffe et eksemplar av den nyeste og stabile utgaven av Ubuntu. Du kan skaffe kopier av utgivelsen ved å laste ned Ubuntu fra nettsiden og brenne den på en CD, eller du kan be om en gratis kopi sendes til deg via e-post (se ressurser).

2 Sett datamaskinen til å starte fra CD-stasjonen og sette inn Ubuntu platen i CD-stasjonen.

3 Slå på datamaskinen. Det bør starte fra Ubuntu CD og en "språk" vises.

4 Velg språk og trykk på Enter. Dette vil lede deg til en oppstart vindu.

5 Velg Installer Ubuntu og trykk Enter. De neste skjermbildene vil spørre deg om mer informasjon om ditt foretrukne språk og geografisk område (velg plasseringen nærmest deg hvis du hjemsted ikke vises i den valgte byen Box).

6 Velg tastaturoppsettet. Du kan teste oppsettet ved å skrive inn noen tegn i testen tekstområdet.

7 Velg hvor mye plass på harddisken du vil bruke til å installere Ubuntu. Hvis du ønsker å installere det som eneste operativsystem på tvers av hele harddisken, se trinn 8. Hvis du ønsker å partisjonere Ubuntu og bruke det som et operativsystem alternativ, hopper du til trinn 9.

8 Velg Guided-bruk hele disken på Forbered Disk Space vinduet. Velg harddisken din og klikk deretter på Videresend. Hopp over trinn 9 og fortsett til trinn 10.

9 Velg Guided-Endre størrelse på den Forbered Disk Space vinduet. I ny partisjon Area, bruke musen til å klikke og dra mellom de to partisjoner før du oppretter partisjonen størrelsene du ønsker. Klikk på Videresend.

10 Skriv inn navn, login, passord, navn på datamaskinen og eventuelt hvis du vil logge på automatisk. Klikk på Videresend.

11 Kontroller at all informasjon du har skrevet ser riktig på Klar til å installere vindu. Klikk på Installer.

12 Start datamaskinen på nytt når du først får Installasjon fullført vinduet. Ubuntu reinstallering er nå fullført.

Hint

  • Det er alltid en smart idé å sikkerhetskopiere datamaskinen før du installerer et operativsystem, inkludert Ubuntu.
  • Hvis du installerer Ubuntu på tvers av hele harddisken, vil den slette alle data og programmer som er på det harddisken.