Slik installerer VNC Over SSH

Virtual Network Computing, eller VNC, har blitt en industristandard for remote desktop administrasjon. Vanligvis må du fysisk tilgang til å starte og kjøre en VNC-server på en maskin. Hvis maskinen allerede kjører en SSH-server, men du kan installere VNC via kommandolinjen og starte VNC serveren eksternt så lenge du har administratortilgang til maskinen. Siden SSH er en slik industri bærebjelke, vil du finne det kjører på mange Linux-baserte servere allerede.

bruksanvisning

1 Åpne et terminalvindu og koble til den eksterne serveren ved hjelp av SSH. Du må skrive inn dine innloggingsdetaljer. Ikke bekymre deg hvis du bare kan logge inn med din brukerkonto. Så lenge du har lov til å bruke "sudo" kommandoen vil du være i stand til å installere en VNC-server.

2 Bruk spesifikke distribusjonens pakkebehandleren å installere TightVNC, eller en annen VNC programvarepakke som kan startes fra kommandolinjen. TightVNC har pakker pre-bygget for de fleste Linux-distribusjoner. For eksempel, på en Ubuntu server, skriver du inn "sudo apt-get install TightVNC" og trykk "Enter" for å installere TightVNC server fra kommandolinjen.

3 Skriv "vncserver help" og trykk "Enter" for å se en liste over alternativer før du starter VNC-tjenesten. Hvis du trenger å angi andre alternativer enn standard gå videre og legge dem til kommandoen "vncserver" og trykk "Enter" for å starte serveren. Tilføye en "&" til slutt vil kjøre et program i bakgrunnen, slik at du kan fortsette å arbeide på SSH-tilkobling hvis du må.

Hint

  • TightVNC er vncserver er en wrapper for Xvnc tjenesten som faktisk ikke koble til hovedbordet som standard, men skaper en virtuell X sesjon av sine egne.