Slik installerer Windows ActiveX

Slik installerer Windows ActiveX


Noen ganger kalles add-ons, ActiveX-kontroller er små programmer som øker funksjonaliteten til nettleseren Internet Explorer. De kan tillate animasjon eller hjelpe med spesifikke oppgaver. Internet Explorer spør om du vil installere ActiveX-kontrollen hvis en nettside krever installasjon til å vise området eller utføre oppgaver på nettstedet. Internet Explorer støtter ActiveX-kontroller; andre nettlesere, for eksempel Mozilla Firefox, gjør det ikke.

Bruksanvisning

1 Avgjøre hvorvidt du trenger å installere en ActiveX-kontroll for å se på nettstedet. Informasjonslinjen vil vises på toppen av skjermen, rett under adresselinjen i Internet Explorer. Noen nettsteder krever ActiveX å se på nettstedet. Andre sider kan kreve ActiveX for en bestemt oppgave, for eksempel å vise en animasjon eller spille et spill.

2 Bestem om du stoler på nettstedet som spør om å installere ActiveX-kontrollen. ActiveX-kontroller er små programmer, potensielt i stand til å få tilgang til datamaskinen og forårsaker skade. Hvis nettsiden er ikke en du er kjent med, foreta en rask Internett-søk for å finne ut om bekymringer har blitt reist av noen andre. ActiveX-kontroller vil ikke bli installert før du gir tillatelse.

3 Klikk på informasjonslinjen, og klikk på «Installer ActiveX-kontroll." En dialogboks vil vises og be deg om å bekrefte at du virkelig ønsker å tillate installasjon av ActiveX-kontrollen. Klikk på "Ja", og deretter vente på Internet Explorer til å behandle installasjonen. Nettstedet vil laste med ActiveX-kontrollen.

Hint

  • Bare installere ActiveX-kontroller fra sider du stoler på.