Slik installerer Windows Media Player på en Mac

Det finnes en rekke videoformater i bruk av ulike operativsystemer, som er en av de mest populære Windows Media Video (WMV). Men hvis du bruker en Apple Mac datamaskin, må du kanskje laste ned en spesiell versjon av Microsofts Windows Media Player før du vil være i stand til å se denne typen film fil. Microsoft tilbyr denne nedlastingen free-of-charge og installasjonsprosedyren er veldig grei. Slik installerer du Windows Media Player på Mac, bare følg instruksjonene nedenfor.

Bruksanvisning

1 Åpne nettleseren og gå til Microsofts nedlastingssiden for Windows Media Player for Mac (se Ressurser nedenfor).

2 Gjennom de tilgjengelige alternativene, og klikk på linken som passer best til dine behov. Hvis du har en G4, G5 eller Intel-basert Mac og ønsker å se Windows Media-filer direkte i QuickTime Player, velg "Windows Media Components for QuickTime." Hvis du har en Mac som kjører OS X og ønsker å installere en frittstående Windows Media Player, velg "Windows Media Player 9 for Mac OS X." Hvis du har en Mac som kjører Classic OS, versjon 8.1 eller senere, velger du "Windows Media Player 7.1 for Mac."

3 Klikk på koblingen for nedlasting og lagre installasjonsprogrammet til skrivebordet.

4 Finn installasjonsprogrammet ikonet og dobbeltklikk på den.

5 Følg instruksjonene på skjermen og vent til programmet for å fullføre installasjonen. Hvis du har valgt å installere et frittstående program, vil du nå finne den i "Programmer" -mappen. Hvis du har valgt å integrere Windows Media evner i QuickTime-spilleren, starter nettleseren din og eventuelle åpne QuickTime-programmer. Installasjonen er nå fullført.

Hint

  • Minimum systemkrav for Windows Media Player for Mac er en datamaskin med en PowerPC 603e 180 MHz prosessor, 32 MB RAM og 10 MB ledig plass på harddisken.
  • Microsoft har opphørt utvikling på noen fremtidig versjon av deres "Windows Media Player for Mac;" men de har lovet å holde nedlastingssiden åpen for fremtidige brukere.
  • Hvis du ønsker å se .wmv-filer på din Mac og søker et alternativ til Windows Media Player, vurdere open-source program VLC; se Ressurser under for en nedlastingslink.
  • Noen .wmv filer har innebygd beskyttelse for å hindre uautorisert avspilling. Hvis du ønsker å se en av disse filene, må du kjøpe en lisensnøkkel fra innholdsleverandøren. Windows Media Player vil forsøke å gjøre det automatisk, men i noen tilfeller kan du bli bedt om å betale et gebyr eller skriv inn din e-postadresse.