Slik installerer Windows XP på en Apple med en partisjon

Intel-Mac tillate brukere å partisjonere harddisken og installere et Windows-operativsystem på partisjonen ved hjelp av Boot Camp, et program fra Apple. Siden de nye Mac-maskiner har lignende prosessorer til PC, kjører Windows godt på moderne Mac-datamaskiner. Dette tillater brukere å bytte mellom to operativsystemer, noe som gjør arbeidet mer effektivt. Boot Camp assistent kommer forhåndsinstallert på moderne Mac-maskiner, men bare kjører på Mac OS X 10.5 eller 10.6.

Bruksanvisning

1 Åpne Programmer og klikk på "Verktøy". Åpne Boot Camp-assistent på Mac.

2 Sett inn en CD-R inn i Mac-optiske stasjonen. Velg "Brenn en Macintosh Driver-CD" og klikk "Fortsett". Klikk "Burn".

3 Dra skillelinjen frem og tilbake for å lage en partisjon størrelse for Windows XP. Det må være minst 5 GB store med minst 5 GB venstre for Mac OS X. Klikk på "Partition."

4 Klikk på "Start installasjon." Sett inn Windows XP CD med Service Pack 2 til Mac-ens optiske stasjonen. Trykk på "Return" på tastaturet.

5 Velg riktig partisjon for å installere XP på, og klikk på "Return". Velg "FAT" eller "NTFS" som filsystem og klikk på "Return".

6 Input Windows Verification nummer og klikk "Fortsett". Klikk på "Finish". Løs ut Windows XP installere CDen og sett inn Mac-drivere CD i den optiske stasjonen. Klikk "Next". Klikk på "Fortsett likevel" når en pop-up boks advarer deg om at driverne ikke har passert Windows testing. Velg "Ja, jeg vil starte datamaskinen på nytt nå" og klikk "Finish".

7 Klikk på "Option" -tasten ved oppstart for å velge hvilken partisjon du vil starte opp fra, Mac eller Windows.