Slik installerer XP Media Center Edition i Boot Camp

Boot Camp gjør Mac-eiere til å kjøre både Windows og OS X operativsystemer på datamaskinen sin. Dette kan være svært nyttig, spesielt hvis du har programvare som bare kan kjøres på Windows. Installere et operativsystem Windows på Apple-maskinen, for eksempel Windows XP Media Center Edition, er en relativt enkel prosess, takket være Apples Boot Camp-programvare.

Bruksanvisning

1 Søk etter "Boot Camp" i "Spotlight" søk, og velg deretter "Boot Camp Assistant."

2 Klikk på "Skriv ut Installasjonsmanual" hvis du ønsker denne informasjonen. Ellers velger du "Fortsett".

3 Velg hvor mye harddiskplass du ønsker å tildele for Windows-partisjonen ved å skyve baren representerer diskplass (GB) til venstre for å øke plass eller til høyre for å redusere plass. Tenk på hva du vil bruke denne partisjonen for og programmer eller filer du har tenkt å lagre på den når man skal avgjøre diskplass. Velg "Partition."

4 Tillat partisjonen til slutt. Tiden det tar for partisjonen til å fullføre, vil variere avhengig av hastigheten på datamaskinen, men vil vanligvis ta noen minutter. En ny skjerm med mulighet til "Start Installation" vises når partisjonen er fullført.

5 Sett inn installasjonsdisken for Windows XP Media Center i datamaskinens CD-stasjon, og velg deretter "Start Installation."

6 Installasjonen vil begynne. Når du blir bedt, sørg for at du velger "BOOTCAMP" partisjon for å installere Windows. For å gjøre dette, pil ned til partisjonen merket "bootcamp," og trykk "Enter" på tastaturet. Du ønsker å sørge for at du velger riktig partisjon slik at du ikke overskriver OS X-partisjonen.

7 Velg filformatet du ønsker å bruke (NTFS eller FAT). NTFS gir bedre pålitelighet og sikkerhet, mens FAT tilbyr muligheten til å lese og skrive filer på Windows-volumet fra OS X. FAT er mindre vanlig, og er bare tilgjengelig hvis partisjonsstørrelsen er mindre enn 32 GB.

8 Undersøk instruksjonene på skjermen som de installasjonsarbeidet. Velg egendefinerte innstillinger etter behov, for eksempel tidssoneinnstillinger og bruker kontoinformasjon.

9 Velg hvilket operativsystem du vil starte opp ved å holde "Command" tasten når du starter din Mac. Du vil ha muligheten til Windows XP eller OS X.

10 Installer eventuelle nødvendige drivere når du har startet opp i Windows på Mac. Du kan legge merke til at enkelte aspekter av din Mac ikke fungerer i Windows, noe som indikerer at drivere er nødvendig. Drivere kan lastes ned eller installeres ved hjelp av CDen du fikk da du kjøpte din Mac.

Hint

  • Pass på at du velger riktig partisjon for å installere Windows i løpet av denne prosessen. Unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i overskrive en eksisterende partisjon og miste viktige data.