Slik installerer XP Pro på en Dell XPS M1730 Med en SATA-harddisk

Dell XPS M1730 kommer med en seriell ATA (SATA) harddisk, en harddisk-grensesnitt utviklet i 2003 som er designet for å tilsidesette parallelt ATA (PATA). Windows XP Professional eller Windows XP Pro, ble opprettet før SATA ble populært, så det ikke har innebygd SATA-støtte. Windows XP-brukere, men kan kjøre OS på en SATA-stasjon så lenge driverne SATA enhets er aktivert før installasjonen.

For å installere Windows XP Pro på en Dell XPS M1730, må du opprette en diskett med SATA drivere og deretter laste inn driverne fra disken før du installerer operativsystemet.

Bruksanvisning

1 Gå til Dells nettsted. Velg "Technical Support" linken øverst til høyre på siden.

2 Klikk "Start her" fra "Support for hjemmebrukere" -delen. Klikk "finne drivere, BIOS og andre oppdateringer."

3 Klikk på "Velg modell". Velg "bærbare", "XPS laptop" og deretter "M1730". Klikk "Bekreft".

4 Velg "Windows XP" fra "Operating System" drop-down menyen. Bla ned til listen over drivere.

5 Klikk på pilen ved siden av "SATA-stasjoner." Klikk på "Last ned" knappen ved siden av "Intel -. Driver"

6 Klikk "Open" eller "Kjør" fra dialogboksen. Følg instruksjonene på skjermen for å pakke ut filene til harddisken. Et nytt vindu åpnes som viser de utpakkede filene.

7 Koble til en USB-diskettstasjon til datamaskinen. Sett inn en tom diskett i stasjonen. Høyreklikk på stasjonsbokstaven, klikk på "Format" og deretter "Start".

8 Dra-og-slipp "iaahci.cat," "iaahci.inf", "iastor.cat", "iastor.inf", "iastor.sys og" txtsetup.oem "på diskettstasjonen etter at disken er formatert. Fjern disken etter flytting filene.

9 Sett inn Windows XP Pro CD i XPS M1730 stasjonen og start maskinen på nytt. Trykk "F12" på Dell-logoen vises for å åpne oppstartsmenyen.

10 Rull til "CD / DVD / CD-RW-stasjon." Trykk "Enter" for å starte fra CD-stasjonen. Trykk "Enter" igjen når meldingen "Trykk en tast for å starte opp fra CD" vises.

11 Trykk på "F6" på "Windows Setup" skjermen for å installere SATA drivere. Trykk "S" for å angi en ekstra enhet.

12 Sett inn diskett med SATA drivere. Trykk enter." Bruk navigasjonsknappen for å velge Intel SATA RAID-kontroller. Trykk enter."

1. 3 Trykk "Enter" på "Velkommen til installasjonsprogrammet" for å starte installasjonen av Windows XP Pro til SATA-stasjonen på XPS M1730. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installere og sette opp OS.

14 Gå tilbake til drivere side på nettstedet Dell. Klikk på "Last ned" -knappen for "Intel -. Application" Klikk "Kjør" eller "Open".

15 Følg instruksjonene på skjermen for å installere Matrix Storage Manager til Windows XP Pro. Start PCen på nytt når installasjonen er fullført.

Hint

  • Installere Windows XP Pro vil slette alle filene på harddisken med mindre du installere OS på en egen partisjon.