Slik installerer Xubuntu til et SDHC-kort

Slik installerer Xubuntu til et SDHC-kort


Xubuntu er en versjon av Ubuntu Linux som er basert på XFCE skrivebordsmiljø, i motsetning til GNOME i Ubuntu. Xubuntu, som mange Linux-distribusjoner, kan installeres på en rekke eksterne medier, for eksempel en CD, DVD, ekstern harddisk, USB-stasjon og SDHC-kort. Du kan installere Xubuntu på et SDHC-kort ved hjelp av et unikt program utviklet for akkurat dette formålet.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Programmer" og deretter "Tilbehør" og åpne Terminal. Type "sudo apt-get install UNetbootin" og trykk "Enter" -tasten for å laste ned og installere et program som kan laste ned og installere en rekke versjoner av Linux på en rekke medier.

2 Sett inn SDHC-kortet inn i sporet og skriv "unetbooin" i Terminal for å starte UNetbootin. Klikk i menyen til høyre for "Distribution", bla ned til "Xubuntu" og velg utgivelsen du ønsker å installere.

3 Klikk i menyen til høyre for "Type" og velg din SDHC-kort fra listen over media. Klikk "OK" for å starte nedlastingen og installasjonen. Vær oppmerksom på at nedlastingen kan ta over en time, avhengig av Internett-tilkoblingen. Når lastet ned, installerer UNetbootin Xubuntu på kortet ditt, og du kan kjøre den derfra på system oppstart.

Hint

  • Se link i Resources for å starte i et SDHC-kort.