Slik kjører DOS spill på Windows XP

Slik kjører DOS spill på Windows XP


Selv om Microsoft opprinnelig utviklet Windows-basert på DOS-kode, de til slutt bort fra dem. Dette gjorde Windows ME, Windows XP, og andre utgaver er uforenlige med DOS programvare og spill. En rekke brukere var misfornøyd med dette skiftet, som klassiske DOS-spill fortsatt hadde en appell. For å få tilgang til dem igjen, de utviklet en DOS-emulator kalt DOSBox. Denne emulator kunstig gjenskaper DOS miljø på Windows-plattformer. Dette gjør at du kan spille DOS-spill som du ellers ikke ville ha tilgang til.

Bruksanvisning

1 Last ned og installer DOSBox (oppført i Resources).

2 Dobbeltklikk på \ "Min datamaskin \" og deretter på \ "Lokal disk (C:) \" for å åpne C-stasjonen. Høyreklikk inne i vinduet og velg \ "nye \" og deretter \ "mappe. \" Gi mappen et navn som passer til spillet du ønsker å spille, men holde det under åtte bokstaver. For eksempel, hvis du installerer \ "The Greatest Game Ever, \" type \ "GGE \" inn i boksen Navn.

3 Kopier og lim spillet i denne mappen. Først navigere til spillet og deretter markere alle filene og høyreklikk på dem. Velg \ "Kopier. \" Gå tilbake til mappen og høyreklikk igjen. Velg \ "Lim inn. \"

4 Åpne DOSBox.

5 Type \ "mount cc: \ mappe \" i DOSBox vinduet, erstatte \ "mappen \" med navnet du ga spillet mappe, for eksempel \ Trykk \ "Enter \". Dette endrer ledeteksten "GGE \". å lese noe sånt som \ "C:. \ GGE \"

6 Skriv inn \ "c: \" inn i DOSBox vinduet og trykk \ "Enter \".

7 Skriv inn spillets start kommando. Hvert spill har en annen, selv om de alle ende i en EXE. Hvis du er usikker på hva spillets start kommandoen er, skriver \ "dir / w \" - som viser alle kommandoer i spillets mappe - og deretter se på de tilgjengelige EXEs. Prøv dem en om gangen til du finner en som fungerer. Ofte er starten kommando som likner på navnet på spillet. Når du har lagt inn i start-kommandoen, begynner spillet og du kan spille det normalt.

Hint

  • For å legge inn fullskjermmodus, trykker du på Alt-Enter.