Slik kjører du en DLL som en app rundll32.exe

Rundll32 vil tillate deg å kjøre enkelte funksjonene innenfor en DLL-fil som om de var et program av sine egne. Imidlertid kan Rundll32 kjør ikke kalle noen funksjon fra noen DLL; eneste funksjonene som ble skrevet utelukkende for å bli oppringt av Rundll32 funksjon av Windows-operativsystemet kan nås på denne måten. Den Rundll32 kjørbar er tilgjengelig i alle versjoner av Windows fra 95 til 7.

Bruksanvisning

1 Klikk "Start" hvis du bruker en versjon av Windows før Vista. Klikk "Kjør" og skriv inn "cmd" i "Åpne" -boksen og trykk deretter på "Enter". Klikk på Windows kulen hvis du bruker en versjon av Windows fra Vista fremover. Skriv "cmd" i søkefeltet og trykk "Shift", "Ctrl" og "Enter" på samme tid å åpne en hevet ledetekst.

2 Skriv inn kommandoen "Rundll.exe <DLL_NAME>, <entry_point> <optional_arguments>" der "<DLL_NAME>" er navnet på DLL-fil med en funksjon som kan kjøres av Rundll32 kjørbar, "<entry_point>" er funksjonen i DLL som rundll32.exe kan få tilgang til og "<optional_arguments>" er noen ekstra parametere som kreves av funksjon i DLL. Trykk enter."

3 Pass på at ingen feilmeldinger er returnert og at eventuelle funksjoner du ønsket å kalle kunne gjennomføre. Type "exit" ved ledeteksten for å lukke vinduet når du er ferdig med å kjøre DLL-filer.

Hint

  • Ikke ta med og komma, mellomrom eller anførselstegn i "<DLL_NAME>" parameter for kommandoen.
  • Bruk den fullstendige banen og filnavnet til DLL-filen hvis det er noen sjanse for at feil DLL kan kjøres basert på navnet alene.
  • Hvis komma brukes til å skille "<DLL_NAME>" og "<entry_point>" er utelatt, rundll32.exe vil mislykkes i å utføre, men vil ikke returnere noen feilmeldinger.