Slik kjører du en skriver i et trådløst nettverk

Muligheten til å dele en skriver i et nettverk kan la andre nettverksbrukere å skrive ut eller bruke ekstra funksjonene til skriveren fra sine egne datamaskiner. Dette kan være spesielt nyttig når du bruker et trådløst nettverk, siden det betyr at en egen skriver ikke vil være nødvendig for hver trådløse datamaskin eller bærbar PC som kobles til nettverket. Skrivere kan kobles til et trådløst nettverk på to måter; de kan være koblet til en enkelt datamaskin som er koblet til nettverket, eller de kan kobles til nettverket direkte.

Bruksanvisning

Printer Koblet til en datamaskin i nettverket

1 Koble skriveren til datamaskinen vil koble til nettverket gjennom og sikre at både skriveren og datamaskinen er slått på. Installer de nyeste driverne for skriveren på datamaskinen hvis de ikke allerede er installert.

2 Åpne "Start" -menyen og åpne "Control Panel". Velg "Skrivere" eller "Skrivere og annen maskinvare" alternativet for å vise alle skrivere med installert drivere på datamaskinen.

3 Høyreklikk på skriveren du ønsker å dele med nettverket og velg "Deling ..." alternativet. Dersom deling ikke er et alternativ i høyreklikkmenyen, velg alternativet for å vise skriverens egenskaper, og klikk deretter på "Deling" -kategorien.

4 Velg alternativet for å dele skriveren med den tilgjengelige trådløse nettverk. Avhengig av operativsystemet, må du kjøre "Legg til skriver ..." setup wizard for å angi at skriveren skal brukes av det trådløse nettverket.

5 Klikk på "Apply" og deretter "OK" for å fullføre deler skriveren (hvis du måtte bruke konfigurasjonsveiviseren, klikker du på "Finish" -knappen for å fullføre veiviseren.)

6 Start maskinen på nytt for å tillate deling statusendringer skal skje.

7 Installer skriverdriverne på hver trådløse datamaskin eller laptop som skal få tilgang til skriveren via det trådløse nettverket.

Printer er direkte koblet til det trådløse nettverket

8 Koble skriveren via USB til ruteren, og slå på skriveren. I tilfelle av en skriver med sin egen trådløs tilkobling, må du kontrollere at datamaskinen har strøm, og at trådløse antennen er slått på.

9 Sett inn driver platen i en av datamaskinene som skal bruke skriveren via det trådløse nettverket og kjøre installasjonsprogrammet. Dette vil installere driverne og la datamaskinen til skriveren via nettverket.

10 Kjør installasjonsverktøyet på skriveren hvis den har en inkludert (som ofte er tilfelle med skrivere som kobles via sine egne trådløse kort).

11 Bruke datamaskinen som du opprinnelig koblet til skriveren med, setter ingen spesifikke begrensninger som skriveren kan ha på det trådløse nettverket.

12 Installer skriverdriverne på en annen datamaskin eller laptop som skal bruke skriveren.

Hint

  • Som ulike skrivere kan ha ulike installasjonsinstruksjonene, alltid forholde seg til spesifikke skriverens installasjonsveiledningen for spesifikke retningslinjer for hvordan å først sette opp skriveren.