Slik konfigurerer en Microsoft Terminal Server

Terminal Services ble omdøpt til Remote Desktop på alle Windows-klienter etter introduksjonen med Windows 2000 og 2003. Tjenestene må være installert før du kan bruke dem fordi de ikke er installert som standard med operativsystemet Windows. Programvaren er lagt til en Windows 2008 server ved hjelp av "Roller Manager" på serveren. Dette lar systemadministratorer administrere serveren eksternt fra sine lokale stasjonære.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows "Start" -knappen server. Velg "Administrative Tools" og deretter "Server Manager." Dette er hovedkonsollen som konfigurerer komponenter og tillatelser serverens. Klikk "Legg til roller" for å starte Terminal Services installasjon.

2 Klikk "Next" i første veiviseren vinduet. På det neste vinduet, merk av i boksen merket "Terminal Server" og klikk "Next". Klikk "Next" på de neste to vinduer for å beholde standardinnstillingene.

3 Skriv inn brukernavnet eller grupper som du ønsker å gi tilgang. Dette angir hvilke brukere som har tilgang til serveren fra en ekstern tilkobling. Klikk "Next".

4 Klikk på "Install" på det siste skjermbildet. The Terminal Server rollen er lagt til datamaskinen og filene er lagret i systemet.

5 Klikk "Lukk" på det siste skjermbildet etter at filene installert. Klikk "Yes" på bekreftelsesskjermbildet for å starte servermaskinen.