Slik konfigurerer en skrivebordsbakgrunn

På en datamaskin skrivebordsbakgrunnen - også kjent som "wallpaper" - er det store bildet som vises bak skrivebordsikoner. De fleste operativsystemer lar deg konfigurere skrivebordsbakgrunn til å være noen ønsket bilde, og gir deg muligheten til å se på bildet du vil når du bruker datamaskinen. Konfigurer skrivebordsbakgrunn når du befinner deg i humør til å visuelt endre databehandling.

Bruksanvisning

Konfigurere en skrivebordsbakgrunn i Windows

1 Høyreklikk med musepekeren over et åpent område på skrivebordet, og klikk "Tilpass" i Windows Vista og 7, eller "Properties" i tidligere Windows-versjoner.

2 Klikk på "skrivebordsbakgrunn" i Windows Vista og 7, eller "Desktop" -fanen i tidligere Windows-versjoner.

3 Klikk på rullegardinmenyen ved siden av "Location" i Windows Vista og 7, og velg kategori (for eksempel "Windows Wallpapers") som du ønsker å velge en skrivebordsbakgrunn fra. Hvis du kjører en tidligere versjon av Windows, kan du hoppe over dette trinnet.

4 Velge bakgrunnsbilde du ønsker å bruke ved å klikke på den. Alternativt kan du klikke på "Browse" -knappen, naviger til plasseringen av bildet du ønsker å bruke, og dobbeltklikk på den.

5 Klikk på et ikon nederst på skjermen for å velge en orientering for bildet (sentrert, strukket eller flislagt) i Windows Vista og 7. I tidligere versjoner av Windows, bruker du rullegardinmenyen til høyre i vinduet for å velge bilderetningen.

6 Klikk "Lagre endringer" eller "OK" for å lagre innstillingene.

Konfigurere en skrivebordsbakgrunn i Mac OS

7 Høyreklikk med musepekeren i et åpent område på skrivebordet, og klikk "Endre skrivebordsbakgrunn." Hvis du har en enkelt knapp, hold "Ctrl" -tasten mens du klikker.

8 Klikk på en mappe på venstre side av skjermen for å velge en bildekategori (for eksempel "Nature" eller Abstract).

9 Klikk på et miniatyrbilde i hovedområdet i vinduet for å endre skrivebordsbakgrunn umiddelbart.

10 Lukk vinduet når du er fornøyd med valget.

Konfigurere en Skrivebordsbakgrunn i Ubuntu

11 Høyreklikk med musepekeren i et åpent område på skrivebordet, og klikk "Endre skrivebordsbakgrunn."

12 Klikk på bildet du ønsker å bruke som bakgrunnsbilde. Hvis bildet er del av en serie, vises en høyrevendt grønn pil under bildet. Klikk på pilen for å bla gjennom bildene i serien. Hver endring gjenspeiles på skrivebordet umiddelbart.

1. 3 Klikk på rullegardinmenyen ved siden av "Style" for å endre bilderetningen (f.eks, flislagt, zoomet eller sentrert).

14 Klikk på "Close" knappen når du er fornøyd med valget.