Slik konfigurerer et WLAN-kort

En WLAN (forkortelse for "wireless local area network") kort er en type maskinvare som kobler datamaskinen til en trådløs datamaskin-til-datamaskin-nettverk. Når du er tilkoblet, kan du umiddelbart overføre filer fra en maskin til en annen. Du må først konfigurere kortet i operativsystemet.

Bruksanvisning

1 Finn "trådløs nettverkstilkobling" ikonet på skrivebordet på datamaskinen. Dette ikonet i nedre høyre hjørne på Windows-baserte datamaskiner. Ikonet vil være i øverste høyre hjørne på Mac og Linux-baserte datamaskiner. Dette ikonet styrer datamaskinens WLAN-kortet.

2 Klikk én gang på "trådløs nettverkstilkobling" -ikonet.

3 Klikk "Refresh" for å fortelle din WLAN-kortet til å skanne området, og presentere deg med en liste over alle og alle tilgjengelige trådløse lokalnett.

4 Bla over listen over tilgjengelige nettverk til du ser en som du vil koble til. Nettverk som er oppført som "datamaskin-til-datamaskin" nettverk er trådløse lokalnett. Nettverk som er oppført som "datamaskin-til-Internet" nettverk eller annen variant av det uttrykket er trådløse Internett-nettverk.

5 Klikk på nettverket du vil. Deretter klikker du på "Connect". Hvis en boks dukker opp på skjermen som ber deg om å oppgi et passord, skriver du inn passordet som er knyttet til den aktuelle trådløse lokalnett, og klikk deretter på "Connect" igjen. WLAN-kortet vil være riktig konfigurert og koblet til det trådløse lokalnett som du har angitt.