Slik konfigurerer trådløst internett

Slik konfigurerer trådløst internett


Trådløst internett rutere er nå vanlig i boliger og bedrifter med Internett-tilkoblinger. Mange brukere har aldri undersøkt konfigurasjonsvalg for sine ruter, men det er gode grunner til å gjøre det. Det viktigste bekymring er sikkerheten, som mange trådløse nettverk er ubeskyttet mot uautoriserte brukere, og mange som er beskyttet lett kan penetreres med hacker-verktøy. En annen grunn til å konfigurere det trådløse nettverket er å gi større tilkoblingsmuligheter for bestemte programmer som brukes av datamaskiner i nettverket ditt. For de fleste rutere, er konfigurasjonen gjøres ved hjelp av et webgrensesnitt åpnet av en datamaskin i nettverket.

Bruksanvisning

Sikkerhet

1 Åpne konfigurasjonsverktøy ruterens ved å skrive inn ruterens IP-adresse i en nettleser. Hvis du ikke vet ruterens IP-adresse, kan du finne det ved å skrive "ipconfig / all" i en Windows ledeteksten, og leter etter den "Standard gateway" entry. Du vil sannsynligvis bli bedt om å skrive inn brukernavn og passord; hvis du ikke vet dette, ta kontakt med dokumentasjonen for ruteren eller se Resources for en liste over vanlig standard router passord. konfigurasjonsverktøy Hver ruteren er litt annerledes, så dokumentasjonen for ruteren hvis du ikke kan lett finne ut hvordan å implementere noen av følgende konfigurasjoner.

2 Endre standard brukernavn og passord for ruteren som et første forholdsregel mot uautoriserte brukere får tilgang til nettverket.

3 Aktiver WPA-PSK-kryptering for å hindre at uautoriserte brukere får tilgang til nettverket. Skriv inn et sikkert passord, som vil være nødvendig for hvilken som helst datamaskin du kobler til det trådløse nettverket. Merk at med mindre du kobler til ruteren via en kablet tilkobling, etter å ha begått denne endringen, må du koble deg til det trådløse nettverket, inn det nye passordet, før du gjør noen flere endringer. WEP-kryptering er en eldre sikkerhetsstandard som er svært sårbar for angrep, så bare bruke den i stedet for WPA-PSK hvis det er en datamaskin i nettverket som ikke er kompatibel med WPA-PSK.

4 Sikre nettverket ytterligere ved å deaktivere kringkasting av nettverkets SSID (Service Set Identifier). Dette vil gjøre det vanskeligere for en hacker å få uautorisert tilgang til nettverket, fordi navnet på nettverket ikke vil bli annonsert så snart de er innenfor rekkevidde. Datamaskiner du ønsker å koble til nettverket må angi SSID manuelt første gang de kobler til.

5 Bruk MAC-adressefiltrering som et ytterligere vern mot uønsket inntrenging på nettverket. MAC-adressen til en datamaskin trådløse grensesnittet kan finnes ved å skrive "ipconfig / all" i en Windows ledeteksten, og leter etter den "Physical Address" oppføring under den trådløse grensesnittet kurs. Skriv inn MAC-adressene til datamaskiner du ønsker på nettverket til ruterens innstillinger, og sett den til å begrense alle andre.

tilkobling

6 Bruk DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) for det trådløse nettverket hvis ingen av datamaskinene i nettverket trenger spesielle tilkoblings innkvartering som port forwarding. En ny IP-adresse vil bli tildelt automatisk til hver datamaskin når den kobles til nettverket. Dette er den mest typiske standardoppsett for trådløse nettverk.

7 Tilordne statiske IP-adresser til datamaskiner i nettverket som krever port forwarding for online spill eller annet kommunikasjonsprogramvare. For å sette opp en statisk IP på en datamaskin, tilgang til TCP / IP-egenskapene for trådløs tilkobling i "Network and Sharing Center" kontrollpanelet. Velg "Bruk følgende IP-adresse:" -knappen, deretter inn den statiske IP i det første feltet, samt ruterens IP i "Standard gateway" -feltet. Bruk nesten samme IP som ruteren for statisk IP, men endre nummeret etter den siste prikken til noe som faller utenfor ruterens DHCP range hvis DHCP er aktiv. For eksempel, hvis IP-adressen til ruteren er 192.168.1.1, en mulig statisk IP er 192.168.1.10. Tallet du velger må også være mindre enn 255. Merk at forskjellige datamaskiner må bruke forskjellige IP-adresser. Også, må du legge inn DNS server verdier i bunnen av dette vinduet manuelt når du bruker en statisk IP. DNS-serveren verdier kan bli oppdaget mens DHCP er i bruk ved å skrive "ipconfig / all" i en Windows ledeteksten, og leter etter den "DNS Servers" entry.

8 Termin bestemte porter til datamaskiner med statiske IP-adresser som bruker port forwarding konfigurasjonen i konfigurasjonsgrensesnittet ruterens. Deretter vil programmer på disse datamaskinene få mer ekstern tilkobling ved hjelp av disse portene. Portene som kreves varierer fra programvare, så se i dokumentasjonen av all programvare som du har tenkt å bruke med port forwarding for flere detaljer.