Slik konfigurerer Windows Startup Services

Windows oppstart Tjenester filer kan være skadet, en oppdatering kan føre til kompatibilitetsproblemer og nye tjenester kan noen ganger forstyrre eksisterende systemer. Det er to verktøy for å håndtere dette problemet. Systemkonfigurasjon kan brukes til å utføre en "ren oppstart" og starte med kun nødvendige systemtjenester for å diagnostisere problemet, og individuelle tjenester kan deaktiveres ved hjelp av "Tjenester" vinduet i Windows 2000 / XP / Vista / 2003/7.

Bruksanvisning

Systemkonfigurasjon

1 Åpne "Start" -menyen og klikk "Run." I "Kjør" vinduet skriv "msconfig" og trykk "Enter". Systemkonfigurasjon kan brukes til å styre en rekke oppstartsprogrammer og tjenester på en gang. Følgende trinn vil forklare hvordan du deaktiverer alle ikke-essensielle tjenester for å utføre en ren oppstart og diagnostisere eventuelle problemer.

2 I kategorien "Generelt", klikk på "Selektiv oppstart" alternativet. Pass på at de eneste alternativene er aktivert, er "Load System Services" og "Bruk opprinnelig Boot.ini."

3 Gå til fanen "Tjenester". Klikk på "Skjul alle Microsoft-tjenester" boksen. Klikk på "Deaktiver alle" -knappen og deretter "OK" for å lagre endringene.

4 Hvis etter omstart problemet er løst, følger trinn 1 igjen og aktivere tjenester én etter én, starte på nytt etter hver gang til problemet er funnet. Deretter bruker du "Tjenester" vinduet for å håndtere den aktuelle tjenesten. Deretter fortsetter du til trinn 5 for å gå tilbake oppstartskonfigurasjonen til det normale.

5 Følg trinn 1 for å åpne Systemkonfigurasjon igjen. I kategorien "Generelt", klikk på "Normal oppstart - last inn alle enhetsdrivere og tjenester" alternativet.

Tjenester-vinduet

6 Åpne "Start" -menyen og klikk "Run." I "Kjør" vinduet skriv "services.msc" og trykk "enter". Den "tjenester" som åpnes viser alle installerte tjenester, både system og tredjeparts.

7 For å stoppe en tjeneste starter automatisk, dobbeltklikker du på tjenestenavn. I vinduet som åpnes klikker du på rullegardinmenyen "Startup type" og velg "Manuell" eller "Disabled". I "Manuell" -modus, vil en tjeneste ikke starte med systemet, men kan startes av en annen tjeneste om nødvendig. Hvis en tjeneste er satt til "Deaktivert" det kan ikke startes av en annen tjeneste. Det er viktig å merke seg at Windows ikke vil gi advarsler hvis du prøver å deaktivere en kritisk tjeneste.

8 Klikk "OK" for å lagre endringene. De nye innstillingene trer i kraft når systemet startes på nytt. For å stoppe en gang, klikker du på "Stop" knappen før du klikker på "OK" -knappen.

Hint

  • Feil bruk av "Tjenester" -vinduet kan deaktivere viktige systemfunksjoner.
  • Før du deaktiverer en tjeneste i "Tjenester" -vinduet, klikk på "avhengigheter" for å se hvilke tjenester som er avhengige av det for å fungere.