Slik kontakter Dell kundestøtte

Dell Corporation gir sine kunder med en omfattende elektroniske støtte nettsted som inneholder manualer, programvare støtte, og annen informasjon og verktøy for Dell-produkter. Hvis du ikke finner det du trenger på Dell Support-siden, er det også flere måter å kontakte Dell Support direkte. Dell leder deg gjennom kontakt prosess for å koble deg med riktig avdeling via din foretrukne måte å kommunisere med støtte. Mulige metoder er telefon, e-post og live chat.

Bruksanvisning

1 Åpne en nettleser og gå til Dells kundestøtte webside.

2 Klikk på "Kontakt oss" linken øverst på siden.

3 Velg den avdelingen som passer best til ditt spørsmål, og klikk på linken.

4 Velg ditt foretrukne måten å kontakte Dell Support og klikk på linken. Mulige alternativer er elektronisk hjelp, telefonassistanse og e-post assistanse. Hvis du blir sendt til en side som ber deg for din tjeneste brikkenummer, skriver du det hvis du vet det. Dette er en strekkode nummeret på din Dell-produkt. Legge inn dette nummeret vil vise deg garantibetingelser for ditt produkt. For telefonstøtte kan du klikke på "Fortsett uten å skrive inn en service-ID" linken. For e-post og online support må du skrive inn en kode nummer.

5 Bestem deg for det alternativet som best beskriver hva slags kunde du er, og klikk på linken for å rettes til kontaktinformasjon side. Hvis du velger e-post eller telefon vil du se telefonnumre og e-postadresser. Hvis du velger online-støtte, vil et nytt vindu åpne om online-støtte er tilgjengelig for øyeblikket. Hvis ikke vil du bli sendt til telefonsupport.