Slik konverterer AVI til VCD Med Freeware

Slik konverterer AVI til VCD Med Freeware


VCD, eller video-CD, er mye som DVD-formatet. En VCD-platen inneholder både lyd og video informasjon, samt diskmenyer. Men VCD brennes til CD-plater, i stedet for DVD-plater, noe som gir dem mindre plass for video og lyd lagring. Den vanlige video filtype som brukes når du brenner VCD er MPEG. For å konvertere en AVI til VCD, må du konvertere AVI til en MPEG-fil, som deretter kan brennes til plate.

Bruksanvisning

Konverter AVI fil til MPEG

1 Last ned gratisprogram som kan konvertere AVI til MPEG. To gratis programmer som kan gjøre denne konverteringen er Any Video Converter og Koyote Free Video Converter.

2 Installer freeware til datamaskinen ved å dobbeltklikke på programikonet og gå gjennom installasjonsprosessen. Når programmet er installert, kan du starte programmet.

3 Klikk på "Import" eller "Add Files" -knappen. Finn AVI fil på harddisken, og dobbeltklikk for å åpne filen.

4 Angi en destinasjon mappe på harddisken for den konverterte filen. Slik angir du mappen, går du til "File" -menyen og velg "Set Destination" eller "Output Folder".

5 Velg MPEG-1 eller MPEG-2 fra "Output Format" eller "Profil" alternativer. Klikk på "Konverter" eller "Encode" -knappen. Filen konverterer til MPEG og sparer inn målmappen.

Skriv til VCD

6 Last ned freeware som kan skrive MPEG til VCD. Du kan laste ned flere gratis programmer på CNET, inkludert Burnaware, Ashampoo Burning Studio og ImgBurn. Installer programmet.

7 Sett inn en CD-R inn i stasjonen på datamaskinen. Start brenning programmet du lastet ned.

8 Velg VCD-brenning alternativet på det første skjermbildet i programmet. VCD-bygningen veiviseren lanserer.

9 Klikk på "Legg til" eller "Import" knappen og bla for MPEG-fil på harddisken. Dobbeltklikk på filnavnet for å legge den til VCD prosjektet. Hvis en melding dukker opp for å dele filen på to plater, klikker du "Ja." Hvis MPEG filen er lengre enn ca 80 minutter, kan det ikke bli brent på én CD.

10 Fortsett til den siste siden av søknaden. Klikk "Burn eller" Skriv "for å skrive ut platen. Når den første platen er tom for plass, ber programmet deg å fjerne platen og sette inn en ny tom plate. Når du gjør dette, brenn fortsetter til hele filen er skrevet til plate.