Slik konverterer båndbredde til gjennomstrømming

Slik konverterer båndbredde til gjennomstrømming


Båndbredde måler overføring av informasjon på tvers av et nettverk. selv om det er bare en teoretisk verdi på overføringshastighet i stand til en gitt nettverkskonfigurasjon og maskinvare. Gjennomstrømming måler den praktiske hastigheten informasjon overføringer over et nettverk, tar hensyn til trafikk og opphopning av nettverket. Begge båndbredde og gjennomstrømning målinger er beskrevet i biter per sekund (bps). Omfanget av denne overføringen er typisk enten Kbps (Kilo) eller Mbps (Mega). Konvertering fra teoretisk båndbredde til faktiske gjennomstrømningen avhenger av detaljene i nettverket.

Bruksanvisning

1 Finn den teoretiske båndbredden på nettverket. Den annonserte båndbredden din ISP er størst mulig overføringshastighet tillatte av maskinvaren. Det gjør ikke rede for overbelastning på nettverket eller antall brukere på tidspunktet for din bruk.

2 Måle overføringstiden som er nødvendig for en test fil. Velg et stort filstørrelse å laste ned fra et sted på Internett eller fra et annet sted i nettverket. Mål medgått tid fra forespørsel om filen til ferdigstillelse av fil henting.

3 Beregn teoretisk overføringstiden som kreves for testfilen ved å dividere filstørrelsen i bits (byte x 8) av den teoretiske båndbredden. Anta testfilen er 800 MB, og den teoretiske båndbredden er 3 Mbps. Den ideelle overføringstiden er ((800.000.000 bytes * 8 bits / byte) / 3.000.000 bit per sekund) 2133.3 sekunder. Dette betyr at den raskeste teoretisk overføringshastighet for denne filen er 35.55 minutter.

4 Beregne de faktiske gjennomstrømningen for nettverket eller tilkobling til Internett ved å dele filstørrelse testen i biter av den tiden som kreves for overføringen. Du fikk faktisk overføringstiden i forrige trinn. For illustrasjon, anta at selve overføringen tiden som kreves var 42,5 minutter (2550 sekunder). Gjennomstrømningen er (800.000.000 bytes * 8 bits / byte) / 2550 sekunder = 2509803.9 bits per sekund = 2,5 Mbps.