Slik konverterer binære data til en desimal i Perl

Datamaskiner lagre alle data som sekvenser av binære tall. Binære siffer kan ha en av to verdier: 1 eller 0. I Perl programmeringsspråk, kan du konvertere binære data til en annen form. For eksempel kan du konvertere en binær sekvens i et desimaltall. Desimaltall er mye mer vanlig i nondigital verden enn binære tall, så det er nyttig å kunne konvertere til desimal. Du kan konvertere et binært tall med en linje med kode ved hjelp av Perl.

Bruksanvisning

1 Lag en ny tekstfil ved hjelp av et tekstbehandlingsprogram som Notisblokk. Lagre filen ved hjelp av ".plx" forlengelse.

2 Åpne en ledetekst, og naviger til mappen der du lagret filen ble opprettet i forrige trinn. For eksempel, hvis du lagret filen på roten av C: \ stasjonen i Windows, kan du skrive inn følgende i en ledetekst:

cd C: \

3 Konverter binære tall '10101010' til sin desimalekvivalenten og lagre den i en variabel som heter $ desimal. Konverteringsprosessen bruker Ord og pakkens funksjoner. Pakken funksjonen konverterer en liste over verdier i en streng, og ord funksjonen returnerer en numerisk representasjon av strengen. Du kan kombinere disse to funksjonene og tilordne variabelen $ desimal i en linje med kode, som dette:

$ Desimal = ord (pakke ( 'B8', '10101010'));

4 Skriv ut variabelen $ desimal som dette:

print $ desimal;

5 Utfør Perl-skript ved hjelp av følgende kommando fra kommandolinjen, ved å erstatte navnet du valgte i trinn 1 for "filnavn":

perl filename.plx

6 Undersøke utgangen. Programmet skriver ut desimal verdien av "10101010", som ser slik ut:

170