Slik konverterer GVP filer til AVI-format

GVP står for Google Video Pointer. En GVP-filen peker til adressen der en Google video ligger på Internett. Den GVP-filen inneholder ikke selve videoen og Googles Video Player er den eneste mediespiller som kan lese filtypen for å finne videoen på nettet. Hvis du ønsker å bruke en GVP-filen i et annet program, må du først opprette en ekte video-fil, som AVI, fra den informasjonen som finnes i GVP.

Bruksanvisning

1 Åpne et tekstbehandlingsprogram som Open Office eller Notepad. Informasjonen i en GVP er i tekstformat og er synlig i tekst-redigering programvare.

2 Åpne GVP-filen. Filen vil inneholde adressen der videoen ligger på Internett.

3 Kopier nettadressen til nettsiden. Du kan sjekke videofilen hvis du ønsker ved å lime inn adressen i nettleseren din, men hvis du er sikker på at filen er riktig, kan du laste ned filen uten å sjekke videoen.

4 Gå til ClipNabber eller KeepVid (se Ressurser). Begge disse nettstedene gjør det enkelt å laste ned videoer fra Internett. Lim inn nettadressen til videoen inn i boksen, og klikk på knappen for å laste ned video. Når ClipNabber eller KeepVid gjenkjenner videolink, vil to linker bli gitt for å laste ned video, en for FLV og en for MP4. Last ned videoen som MP4.

5 Konvertere nedlastede MP4 videofiler til AVI. Det finnes flere alternativer for å gjøre denne konverteringen. Media-Konverter er et gratis online omformer som kan konvertere MP4 til AVI. Importer MP4-fil ved å klikke på "Velg fil" ved siden av "File" boksen velger AVI under "Output format" og klikk "OK" for å konvertere. Når konverteringen er ferdig, vil Media-Konverter gi deg en link for å laste ned den konverterte AVI fil til datamaskinen din.